VIL HA MINDRE DRØYING: IFAB, organet som fastsetter reglene i fotball, vurderer kraftige tiltak for å få slutt på drøying av tid, skriver The Times. Foto: JAVIER GARCIA/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
VIL HA MINDRE DRØYING: IFAB, organet som fastsetter reglene i fotball, vurderer kraftige tiltak for å få slutt på drøying av tid, skriver The Times. Foto: JAVIER GARCIA/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB ScanpixVis mer

Vurderer drastiske endringer i fotballen

Vurderer kraftige tiltak for å få slutt på drøying av tid.

IFAB, organet som fastsetter reglene i fotball, vurderer kraftige tiltak for å få slutt på drøying av tid, skriver The Times.

Fotballens internasjonale lovkomité (IFAB) ser nå på ulike løsninger for å få økt tiden med effektiv spilletid. De har målt antall spilte minutter i Premier League, og funnet ut hvor mye tid som går med til drøying av tid.

Omtrent en firedel av byttene som ble gjort på overtid var for å drøye tid, ifølge The Times. Det er en av årsakene til at de nå ser på muligheten for å forby spillerbytter på overtid. Det er fremmet forslag om å forby dette, noe som skal diskuteres i styret de neste månedene.

Organisasjonen har gjort målinger på hvor mye ballen er i spill i løpet av kampene. I en gjennomsnittskamp i Premier League, er ballen i spill i 55 minutter og 9 sekunder. «Verstingkampen» i år var Cardiff-Burnley, der det kun var 42 minutter og 2 sekunder med effektiv spilletid.

- Vi gjør dette for å kutte ned på drøying av tid, øke tempoet og få økt spilletiden, sier en medlem av IFAB-styret til avisen.

Et annet forslag som diskuteres er at spilleren skal forlate banen via nærmeste sidelinje. Forslagene skal diskuteres de neste månedene før IFABs årlige møte i mars.

IFAB består av representanter fra FIFA, samt de fire britiske fotballforbundene (England, Wales, Skottland og Irland). FIFA har fire stemmer i styret. Det kreves seks stemmer for å endre reglene.