Vurderer Fevang (32) til EM-kvaliken

Hareide følger Odd-veteranen tett.

(Dagbladet.no): Morten Fevang har løftet Odd siden han kom tilbake fra Odense og dansk fotball i sommer. Lørdag var han kampens store spiller da Viking ble slått i cupens kvartfinale.

I dag trekkes semifinalene, men kanskje blir det en enda bedre høst for Odds midtbanedynamo. Landslagsassistent Ola By Rise røper nemlig at 32-årige Fevang er en av spillerne som vurderes nøye foran høstens viktige kvalifiseringskamper.

Følges tett

– Vi ser selvfølgelig med alle norske spillere, men ja, Morten Fevang er en vi følger tett, bekrefter By Rise overfor Varden. Han sier Odd gjorde et smart trekk da de hentet veteranen hjem. Han trekker fram autoriteten, hodespillet og evnen til å prege kamper.

– For Odd var det heldig å få han tilbake. Slik han framstår nå er Fevang en solid forsterkning. Jeg er imponert av hvordan han er ute på banen, sier den tidligere Rosenborg-keeperen.

Fortsetter godformen kan Fevang få sin debut i offisiell landskamp som 32-åring, seks år etter at han var med landslaget på treningsleir til Hong Kong.

– Troppen mot Argentina onsdag er jo allerede tatt ut. Men i de to kommende kvalifiseringskampene mot Moldova (8. september) og Hellas (13. september) tar vi ut noen flere spillere. Om han er en av dem, vet jeg ikke. Men Morten er helt klart til vurdering, avslutter Ola By Rise

Hyggelig

AKTUELL: Landslagsledelsen har latt seg imponere av Morten Fevangs kamper i Odd-trøya. Nå kan veteranen få sin landslagsdebut. Foto: SCANPIX
AKTUELL: Landslagsledelsen har latt seg imponere av Morten Fevangs kamper i Odd-trøya. Nå kan veteranen få sin landslagsdebut. Foto: SCANPIX Vis mer

Selv tar Fevang spekulasjonene med ro, selv om han innrømmer at det ville være morsomt å få en sjanse med flagget på brystet.

– Alt får nesten gå sin gang. Det er selvfølgelig hyggelig hvis de følger med på hvordan jeg gjør det, men jeg går ikke rundt og tenker på det, sier Fevang til Varden.

Diskuter: Hva kan Fevang tilføre landslaget?

Vurderer Fevang (32) til EM-kvaliken