VANT I FJOR: Nicklas Bendtner løftet mesterfinaletrofeet etter utsettelse i fjor. Nå er årets mesterfinale utsatt også. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
VANT I FJOR: Nicklas Bendtner løftet mesterfinaletrofeet etter utsettelse i fjor. Nå er årets mesterfinale utsatt også. Foto: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer

Vurderer framtida for mesterfinalen etter nok en avlysning

Værtrøbbel for ny, norsk tradisjon.

I dag avlyste Norges Fotballforbund årets mesterfinale i fotball på grunn av nedbørsmengdene som er meldt i Oslo natt til søndag, skriver NFF i en pressemelding.

Kampen mellom Rosenborg og Molde skulle vært spilt på landskamparenaen Ullevaal Stadion klokka 16 søndag, og NFF frykter at banen kunne bli helt ødelagt av å gjennomføre kampen i de værforholdene som er meldt.

For allerede tirsdag 26. mars skal Norge spille EM-kvalifiseringskamp mot Sverige på Ullevaal, og nå handler alt om å sikre best mulig forhold til den kampen.

Vil ha Ullevaal

Det er ikke aktuelt å flytte mesterfinalen til en annen bane, eller til en kunstgressbane i nærheten. Det eneste som vurderes nå, er om kampen skal spilles på et senere tidspunkt.

Den kan bli avlyst.

- Vi snakket litt om det, men vi ønsker gode rammer rundt dette arrangementet. Flytter vi det til en kunstgressarena handler det bare om å få gjennomført det, men vi ønsker å få dette på stell. Klubbene ønsker også å få spille kampen på Ullevaal, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, til Dagbladet.

For også fjorårets mesterfinale ble avlyst på grunn av værforholdene. Da var det frost og sprengkulde som gjorde at kampen ble utsatt fra 5. mars til 25. april.

Usikker framtid

Av de tre planlagte mesterfinalene er det bare det første året kampen er blitt gjennomført som planlagt.

- Vi skal sette oss ned sammen med rettighetshaver Discovery og Norsk Toppfotball og diskutere hva vi skal gjøre med dette arrangementet i framtida. Vi ønsker å få det til, men ser vi på kalenderen for neste år, så kan det se ut som om mesterfinalen da må arrangeres 7. eller 8. mars. Da er vi fort i den samme situasjonen som i fjor, og da kan vi også ha en mulig EM-playoff her også. Det er ikke enkelt dette, med den kalenderen vi har, sier Fisketjønn.

For de som allerede har kjøpt billett til søndagens planlagte mesterfinale, blir kjøpesummen refundert via Ticketmaster.

Eventuelle flybilletter og hotellrom for tilreisende er det derimot større usikkerhet rundt.

- Vi har ikke diskutert det, men de som er i den situasjonen må henvende seg hit, så får vi diskutere hva vi skal gjøre med det da, sier Fisketjønn.