Vurderer Helstad og Rushfeldt fra start

Hareide vil se Bosnia - Hellas før han bestemmer seg.

(Dagbladet.no): Åge Hareide har vært trofast mot 4-3-3-formasjonen de siste kampene. Men da har han hatt John Carew som den opplagte ensomme midtspissen.

Men med både Carew og Steffen Iversen ute på grunn av skader, vurderer Åge Hareide å starte med to spisser.

Både Tromsø-trener Steinar Nilsen og Brann-trener Mons Ivar Mjelde tok i dagens utgave av Dagbladet til orde for å starte med det gamle Austria Wien-paret Sigurd Rushfeldt og Thorstein Helstad på topp.

Ser an Bosnia

- Vi skal se på Bosnia på lørdag først, så tar vi en avgjørelse på om vi starter med en eller to spisser, sier Hareide.

Bosnierne spiller borte mot Hellas i morgen.

- Hva Bosnia gjør i Aten har stor betydning for oss, sier Hareide.

Han utelukker heller ikke å bruke både Helstad og Rushfeldt selv om han velger å fortsette i samme formasjon som de siste kampene.

GAMLE KOLLEGER: Thorstein Helstad og Sigurd Rushfeldt har spilt sammen i Austria Wien tidligere. Mot Bosnia kan de bli spissmakkere igjen. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
GAMLE KOLLEGER: Thorstein Helstad og Sigurd Rushfeldt har spilt sammen i Austria Wien tidligere. Mot Bosnia kan de bli spissmakkere igjen. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer

- Det går an å spille med både Sigurd og Thorstein i 4-3-3, sier Hareide.

Løpe dem i senk

Samtidig vurderer han å ha litt tørt krutt i bakhånd.

- En strategi kan være å løpe dem i senk. De kommer rett fra en tøff kamp i Aten. Det kan være godt å ha noen friske, offensive bein å sette innpå, bein som også kan score mål, sier Hareide.

Han vil ikke svare på direkte spørsmål om Rushfeldt spiller fra start uansett formasjon, men trekker raskt fram Tromsø-spissen da han blir spurt om savnet av Carew og Iversens hodespill.

- Sigurd kompenserer for det med sin luftstyrke, sier Hareide.

Rushfeldt selv er avslappet til om han starter eller ikke.

- Det er selvfølgelig artig om jeg får starte, og hvis ikke takler jeg det også. Jeg tror det avhenger av systemet, sier Rushfeldt.

PS: Carew og Iversen kommer til Oslo i helga for å bidra sosialt i landslagsgruppa. Ifølge Hareide kan Iversen komme til å være med og trene også.

KAN TRIKSE: Åge Hareide vurderer å sjonglere med tallkombinasjonen når han velger startoppstilling mot Bosnia. Han kan vrake 4-3-3-formasjonen han har valgt de siste gangene.