Vurderer hotellbytte

BYGDØY STADION (Dagbladet): På 90-tallet har de norske landslagsgutta alltid bodd på SAS-hotellet i Oslo sentrum før hjemmekampene. Etter at flere spillere nærmest kollapset mot Hellas, vurderes nye boalternativer. Tørr luft kan være årsaken.

- Ja, det er ingen tvil om det, bekrefter landslagslege Lars Engebretsen overfor Dagbladet.

- Det pågår en intern diskusjon om dette.

Mot Hellas lørdag gikk flere av de sentrale offensive spillerne mistenkelig tomme for energi. Øyvind Leonhardsen, Steffen Iversen, Ole Gunnar Solskjær og Tore André Flo lunket halvslitne rundt på Ullevaal-gresset.

Det spekuleres på om tørr hotelluft og altfor mye inne-sitting kan være årsaken.

- Jeg har min mening om dette, men vil ikke kommentere det så lenge diskusjonen pågår internt, sier Engebretsen.

Bundet av avtale

Rundt SAS-hotellet går det veier og trafikk i alle fire retninger. Det er få grønne flekker. Keepertrener Erik Thorstvedt har vært med i landslagsmiljøet helt siden gutta bodde landlig til på hotell i Holmenkollen på 80-tallet. Han forsvarer sentrumshotellet varmt.

- De som vil være ute, har bare få meter bort til Slottsparken, sier han.

For Thorstvedt er den sosiale dimensjonen svært viktig.

- Gutta treffer venner og kjente i sentrum. Det er lettere for eksempel å gå på kino, sier han.

Landslagssjef Nils Johan Semb uttaler seg knapt i hotelldiskusjonen.

- Vi har avtale som løper med SAS-hotellet. Ser ikke noen grunn til å bytte hotell, sier han.

Flytter måltider

For Engebretsen er imidlertid helsa det viktigste. Han går ikke på akkord med landslagsguttas prestasjonsevne. Derfor innskjerpes de daglige rutinene før onsdagens gruppefinale mot Slovenia.

- De norske spillerne var ikke skjerpet nok med tanke på inntak av mat og drikke foran kampen mot Hellas. De må drikke mer og spise riktigere, sier Engebretsen.

Derfor får spillerne egen spisesal - med spesialmat - i dagene fram til onsdag.

- Du vet hvordan det er når disse gutta skal spise fra et stort lunsjbord. Da går det i reker og røkelaks, sier Engebretsen.

Fra nå av blir det kornprodukter og pasta. Basta!