Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vurderer Lars Berger på det norske stafettlaget i langrenn

Gikk testløp i dag.

SKISKYTTERRESERVE: Men om alt går Lars Bergers vei kan han ende opp på stafettlaget i langrenn på søndag. I dag gikk han testrenn sammen med Sjur Røthe, Tord Asle Gjerdalen og Finn Hågen Krogh.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SKISKYTTERRESERVE: Men om alt går Lars Bergers vei kan han ende opp på stafettlaget i langrenn på søndag. I dag gikk han testrenn sammen med Sjur Røthe, Tord Asle Gjerdalen og Finn Hågen Krogh.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): I dag arrangerte herrelandslagstrener Trond Nystad testløp i Sotsji for de mannlige skiløperne som ikke skal gå morgendagens femtenkilometer.

Tanken er å se an formen til de tilgjengelige løperne før herrestafetten førstkommende søndag.

Med Petter Northugs manglende formutløsning er nemlig Nystad tvunget til å tenke nytt rundt stafettlaget dersom Northug ikke finner formen fram til søndag.

Det kan bety, slik Nystad forteller i papirutgaven av Dagbladet i dag, at Finn Hågen Krogh, Sjur Røthe eller Martin Johnsrud Sundby får ankeretappen søndag.

Det vil igjen få konsekvenser for hvem som skal gå de andre etappene på laget. I tillegg viste både Røthe og Tord Asle Gjerdalen mistenkelig dårlig form på tremila søndag.

Derfor hentet Nystad inn skiskytterreserven Lars Berger til dagens testløp. Berger er verdensmester på stafett fra både Oberstdorf i 2005, og Sapporo 2007. I tillegg vant han 15-kilometer fristil i Sapporo, og har alltid vært en meget god skiløper.

Dagens testløp var cirka atten minutter langt, og var ifølge Nystad mest «for å puste og svette litt».

Likevel ga det en god pekepinn på hvor løperne står før stafettuttaket i morgen.

Det skilte bare ti sekunder mellom Sjur Røthe, Gjerdalen og Berger, mens Krogh var hele tredve sekunder bak.

Dermed er Krogh etter alle solemerker ute av diskusjonen om å avslutte herrestafetten, slik at Nystads gjenværende alternativer er Johnsrud Sundby og Røthe.

Der har Sundby allerede sagt nei, mens Røthe håper på Northug. Lars Berger vil i så fall være aktuell for en tredjeetappe om Røthe går ankeretappen, og verken Chris Jespersen eller Didrik Tønseth viser toppform på 15-kilometeren i morgen.

Hele Norges coronakart