Vurderer målfoto i fotball

FIFA skal se på løsninger for å avgjøre om ballen er inne eller ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) I italiensk fotball har det denne sesongen blitt brukt digitale kameraer for å vise om ballen har vært over målstreken eller ei.

- 4.mars samles FIFAs lovutvalg for å vurdere om denne teknologien skal prøves ut videre i større fotballturneringer og ligaer, forteller dommeransvarlig i NFF Rune Pedersen.

- Domsutvalget består av fire representanter fra de britiske fotballforbundene og fire fra det internasjonale forbundet FIFA.

- Det er dette utvalget som behandler alle eventuelle forandringer og regelendringer i fotball på verdensbasis, forklarer Pedersen.

Mikrochip eller kamera?Det utvalget blant annet skal se på, er hvilken teknologi som er best egnet til å avgjøre om en ball er i mål eller ikke.

Under U17-VM i Peru i fjor ble et system med en mikrochip i ballen prøvd ut. Sensorer i stolpene sendte signaler som viste når hele ballen var over linja.

- Dette systemet ble vurdert til å fungere for dårlig, derfor skal domsutvalget nå ta stilling til om kameraer er en bedre løsning, sier Rune Pedersen.

Han forteller at det norske fotballforbundet i utgangspunktet er åpne for å innføre teknologi som kan bevise om en ball har vært innenfor streken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer