Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vurderer Norge hvis Jönsson blir landslagstrener

Alanzinho leker med tanken.

NÆRT FORHOLD: Dersom Jan Jönsson (t.v.) skulle ende opp som norsk landslagstrener, vurderer Alanzinho (midten) å bli norsk statsborger. Til høyre sportslig leder i Stabæk Tom Schelvan.  
Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
NÆRT FORHOLD: Dersom Jan Jönsson (t.v.) skulle ende opp som norsk landslagstrener, vurderer Alanzinho (midten) å bli norsk statsborger. Til høyre sportslig leder i Stabæk Tom Schelvan. Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet Vis mer

||| Den tidligere Stabæk-stjerna Alanzinho (26) vurderer norsk statsborgerskap dersom Jan Jönsson blir landslagstrener.

— Jeg har lekt med tanken. Måten han tok meg imot på i Stabæk var bare helt fantastisk. Det ville vært moro å spille for ham igjen, forteller brasilianeren og Trabzonspor-spilleren.

Alanzinho har de siste dagene våknet til overskrifter både i Tyrkia og Norge som ikke har vært hyggelig lesning. Det er blitt hevdet at treneren i Trabzonspor, Hugo Broos, nærmest har null tillit til 26-åringen, og ønsker ham vekk. Med bakgrunn i skriveriene, ba Alanzinho i går om et møte med Broos.

— Jeg måtte få det ut av verden. At jeg ikke liker treneren — eller han ikke liker meg — er betydelig overdrevet. Møtet endte lykkelig. Vi ble enige om at jeg skulle satse knallhardt videre.

Annet spillesystem
Faktum er likevel at Alanzinho ikke er i førsteelleveren. Han har fått langt mindre spilletid etter at Broos ble Trabzonspor-trener i sommer. Det får Alanzinho til å erkjenne at han står overfor en utfordring.

— Broos har et annet spillesystem enn det jeg er vant til. Det går mye på en og to touch. I tillegg er han defensivt orientert. Slik er det, og det skal jeg lære meg. Jeg har jo en drøm om å ta karrieren videre. Da må jeg kunne forskjellige måter å spille på.

— Hvordan føles det ikke å være et førstevalg?

— Jeg vil naturligvis spille mest mulig. Men jeg skylder ikke på treneren. De siste to-tre ukene har jeg heller ikke vært i slag. Jeg vet ikke helt hva det er.

— Svineinfluensa?

— He, he — nei.

Glad i Norge

Alanzinho gikk fra Stabæk til Trabzonspor for 36 millioner kroner i januar. Om han var Gud på Nadderud, er han nå i en fotballkultur der spillerne blir opphøyet til det elleville på vært gatehjørne.

— Jeg er fryktelig glad i Norge, men ville prøve meg i enn annen liga, forteller Alanzinho.

— Jeg har naturligvis fått med meg at Janne Jönsson, min tidligere trener i Stabæk, er inne i diskusjonen om å bli landslagstrener. Og for å være seriøs: Blir han det, vurderer jeg å skifte statsborgerskap.

Alanzinhos rådgiver og tolk, Morten Hennie, bekrefter overfor Dagbladet at dette har vært et tema mellom de to:

— Alanzinho er glad i Brasil. Men å spille for Janne igjen, er noe han definitivt kunne tenke seg. Og så er han jo glad i Norge. Tida får vise hva som skjer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media