Vurderer operasjon

Landslagssjef Nils Johan Semb får trolig avbud fra Christer Basma i landskampen mot Østerrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg-spilleren har så store problemer med venstre ankel at han heller legger seg på operasjonsbordet enn å spille landskampen 20. november. Nils Johan Semb tok ut en landslagstropp med få overraskelser i går. Torjus Hansén var egentlig den eneste. Men allerede i går fikk Semb sjøl noen overraskelser av det mindre trivelige slaget. Roar Strand skal operere menisken mandag og må melde forfall til privatkampen i Østerrike. Christer Basma kan bli det andre avbudet.

- Nå i første omgang må jeg ta hånd om anklene mine. Det må skje rimelig kjapt. Det er ganske slakt nedi der. Jeg skal ta en prat med Nils Johan om dette, sier Basma til Dagbladet.

Han opererte den venstre ankelen for to år siden. Nå er det den høyre som hangler. Sannsynligheten for operasjon er stor. Og da vil Basma ha dette gjort raskest mulig for å være tilnærmet 100 prosent når Åge Hareide starter treningene for alvor over nyttår. Det betyr at landskampen mot Østerrike prioriteres ned.

- Ja, det er det ingen tvil om, sier Basma.

Det er travle dager for legene i Rosenborg som skal lappe sammen slitne kropper etter en lang sesong.

I tillegg til Strand skal også Frode Johnsen på operasjonsbordet.

Trenerne på møte

Men det nye trenerapparatet er oppegående, og allerede i full gang med arbeidet. I går dro hele den sportslige ledelsen til Selbu for å diskutere den kommende sesongen i to dager.

- Vi skal snakke om hvordan organiseringen av det sportslige apparatet skal se ut, treningsmengder, motstandere i treningskamper, treningsleirer og nye spillere, sier Åge Hareide.

- Blir det endringer i treningsmengdene?

- Ja, det vil alltid være endringer, men de vil jeg holde for meg sjøl til jeg har snakket med folkene mine og spillerne, sier Hareide.

Blir stopper

Landslagssjef Semb ønsker seg i alle fall én endring. Han ser helst at Åge Hareide slutter å bruke Christer Basma som midtstopper, og reindyrker ham som back.

- For oss hadde det vært en fordel at han spilte back, sier Semb.

Trolig får han ikke ønsket oppfylt.

- Ifølge signalene jeg har fått, har Åge planer om å bruke meg som midtstopper. Det gleder jeg meg til, sier Basma.

UENIGE: Rosenborgs hjelpetrener Ola By Rise og landslagstrener Nils Johan Semb smilte og lo i går. Men om Christer Basma skal spille back eller stopper, blir de ikke enige om.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer