Vurderer redusert hoppukelag

Mandag tar landslagssjef Hroar Stjernen ut laget til den 49. tysk/østerrikske hoppuka. - Norge har en maksimalkvote på sju deltakere. Jeg vet ennå ikke om vi kommer til å sende fem, seks eller sju løpere nedover, sier Stjernen til Dagbladet.

Ifølge landslagssjefen er bare sju hoppere aktuelle for laget til hoppukerennene i Oberstdorf, Garmisch, Innsbruck og Bischofshofen fra 29. desember til 6. januar:

  • Tommy Ingebrigtsen, Roar Ljøkelsøy, Lasse Ottesen, Olav Magne Dønnem, Morten Solem, Morten Ågheim og Henning Stensrud.

    - Av disse har Tommy Ingebrigtsen og Roar Ljøkelsøy vist at de kan kjempe i toppen. Resten må heve seg noen hakk. Målet i Hoppuka er at vi skal markere oss positivt, og være med i kampen om pallplasseringene, sier Hroar Stjernen.

    Henning Stensrud ligger dårligst an av de sju forannevnte løperne. Hoppukedeltakelsen til Morten Solem og Morten Ågheim henger også i en tynn tråd.

    Hoppukelaget blir tatt ut på vurdering. Kristian Brenden og Arne Sneli vant nylig et testrenn hver i Gällivare, men er ikke aktuelle for verdens tøffeste hoppkonkurranse med en samlet premiesum på 1 million 660 tusen kroner og deltakere fra 20 nasjoner:

    Tyskland, Østerrike, Finland, Japan, Frankrike, Hviterussland, Estland, Georgia, Italia, Kasakhstan, Nederland, Polen, Russland, Slovenia, Slovakia, Sveits, Tsjekkia, Ukraina, USA og Norge.