GJORDE IKKE NOE GALT SELV: Og dermed ble ikke Mark Cavendish disket selv om han dro fordel av de skitne triksene til spurtopptrekker Mark Renshaw. Men nå kan reglene bli endret. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
GJORDE IKKE NOE GALT SELV: Og dermed ble ikke Mark Cavendish disket selv om han dro fordel av de skitne triksene til spurtopptrekker Mark Renshaw. Men nå kan reglene bli endret. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Vurderer regler som ville fratatt Cavendish denne seieren

- Spennende, mener Kaggestad.

||| (Dagbladet): Det ble en seier med bismak for Mark Cavendish på torsdagens etappe, etter beskjeden om at hans viktigste spurtopptrekker var disket fra resten av Tour de France.

«Grove overtramp» var karakteristikken juryen brukte om Mark Renshaws sykling de siste 100 meterne, der han tok de fleste midler i bruk for å hjelpe kapteinen fram til seier.

Cavendish selv gjorde ikke noe galt og beholdt dermed seieren. Men i fortsettelsen kan kan reglene bli endret slik at også andre på laget kan bli straffet.

- Det finnes ingen slike bestemmelser i dag, men i andre spurter kan det hende vi ser annerledes på det, sier Francesco Cenere, leder for dommerkomiteen i Touren, ifølge The Guardian.

- Ville gitt mindre grisekjøring
I så fall kunne Cavendish, som dro nytte av den skitne jobben til lagkameraten, blitt deklassifisert på etappen og mistet de 35 poengene han fikk for seieren sin.

Allerede i går uttalte tidligere proffsyklist Mads Kaggestad til Dagbladet at juryen ideellt sett burde straffet Cavendish også.

- Aller helst skulle Renshaw vært disket og Cavendish deklassifisert, for de er jo et tospann. Men det kan de selvfølgelig ikke gjøre, sa han.

Faren Johan Kaggestad stiller seg positiv til en regelendring.

- Christian (Paasche, kommentatorkollega) stilte det samme spørsmålet til meg i dag. Det blir et tolkningsspørsmål. Men Cavendish profitterte på at Renshaw opptrådte ufint, det er ingen tvil om det. Hvis det blir seier ved at en av opptrekkerne brøyter vei på ulovlig måte er det et relevant spørsmål å ta opp. Det er farlig i spurtene, om de kunne redusere risikoen er det flott. Jeg synes det er en spennende tankegang, sier Kaggestad til Dagbladet.

Og legger til:

POSITIV: Johan Kaggestad synes spørsmålet om en regelendring er relevant. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
POSITIV: Johan Kaggestad synes spørsmålet om en regelendring er relevant. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

- Jeg er ganske overbevist om at det ville føre til mindre grisekjøring i spurtene.

Storavis vil ha endring
Den ledende sportsavisa i Frankrike, L'Equipe, skriver i dag på lederplass at en regelendring bør komme.

- Konfrontert med alvoret i situasjonen, hvor sikkerheten til hele feltet ble satt på spill, kan det være på tide å forandre reglene, skriver avisa.

L'Equipe er for øvrig eid av samme selskap som står bak Tour de France. Rittdirektør Jean-Francois Pescheux fikk i dag spørsmål om også Cavendish burde vært straffet, og svarte slik:

- Han brøt ikke reglene. Det er problemet.

Så gjenstår det å se om torsdagens hendelser framprovoserer en regelendring.

SENDT HJEM: Mark Renshaw ble disket i går. Foto;:  Chris Graythen/Getty Images/AFP
SENDT HJEM: Mark Renshaw ble disket i går. Foto;: Chris Graythen/Getty Images/AFP Vis mer