Vurderer Rekdal-straff

Fotballforbundet har ikke slått fra seg å straffe Kjetil Rekdal for å sparke ballen mot dommeren.

Vålerenga-trener Rekdal sparket ballen i frustrasjon etter kampen mot Lyn søndag, og sparket hadde retning mot dommer Terje Hauge. Rekdal var kjapt framme hos Hauge for å forklare at skuddet ikke var ment for ham.

Hauge hadde ikke registrert situasjonen, og har ikke rapportert den inn til forbundet. Imidlertid ble episoden fanget opp av TV-kameraene som sendte Rekdals skudd direkte ut til de tusen hjem.

Fagansvarlig for dommerutvikling i Norges Fotballforbund, Reidar Bjørnestad, sier til Aftenposten at TV-bildene godt kan benyttes som bevis i en slik sak.

- Det er vår plikt å forfølge en slik sak, men vi skal være oppmerksomme på at i en slik situasjon må vi være hundre prosent trygge på at TV-bildene ikke er manipulerte, sier Bjørnestad.

Bjørnestad kommer ikke selv til å forfølge saken, ettersom han er på Uefa-møte i Genhve, men sier han vet at andre i forbundet har bedt om saken blir sjekket.

- Ut fra den oppmerksomhet episoden har fått, spør vi oss «hva er dette for noe?», sier Bjørnestad.

Lov- og reglementsjef Thor Grønnerud i NFF sier til Aftenposten at det fortsatt er mulighet for at forbundet tar opp saken på eget initiativ, til tross for at episoden ikke ble rapportert inn av dommeren eller observatørene på kampen.

- Det er ikke tatt noe endelig standpunkt, men denne saken er ikke lagt død, sier Grønnerud.

Kjetil Rekdal har ingen kommentar til om saken bør opp eller ikke.

- Jeg skal svare for meg hvis det blir aktuelt. Men intensjonen min var overhodet ikke å treffe dommeren. Jeg skjøt i frustrasjon over at vi tapte kampen, men dessverre tok ballen en litt annen retning enn det som var meningen. Det håper jeg å bli trodd på, sier Rekdal.

(Dagbladet.no)

FRUSTRERT: Kjetil Rekdals Vålerenga tapte 0-1 for Lyn og Helgi Sigurdsson.