<strong>ELITESERIEMÅL LIKEVEL:</strong> &nbsp;TV 2-parhestene Jesper Mathisen og Davy Wathne hadde ikke begravd FotvallXtra.Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix.
ELITESERIEMÅL LIKEVEL:  TV 2-parhestene Jesper Mathisen og Davy Wathne hadde ikke begravd FotvallXtra.Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix. Vis mer

Vurderer rettslige skritt etter TV 2-Davys målshow

Fotball Media: - Utspekulert. Discovery: - Håper TV 2 forholder seg til regleverket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fotball-Media misliker sterkt TV 2s målshow med innlagte nyhetssendinger i FotballXtra. Nå kan det gå mot rettssak.

- Det vil jeg ikke si noe om, svarer Discoverys sportsdirektør Jan-Erik Aalbu når NTB spør om han har sett på TV 2s FotballXtra under søndagens serieåpning.

Der viste TV 2, som har mistet rettighetene for norsk seriefotball til Discovery, målene fra eliteserierunden i såkalte nyhetssendinger underveis i magasinet FotballXtra. Programleder Davy Wathne skiftet flere ganger mellom FotballXtra og sportsnyhetene.

- Jeg håper TV 2 forholder seg til gjeldende regelverk. Jeg har ikke tenkt å si noe mer om dette nå, men henviser til Fotball Media, fortsetter Aalbu.

Omtaler TV 2 som utspekulert

Og i Fotball Media, som har solgt fotballrettighetene for 2,4 milliarder kroner til Discovery-gruppen, er man klare til å gå rettens vei for å få en avklaring på det TV 2 omtaler som nyhetsrett.

- Det er en utspekulert måte når de setter opp nyhetssendinger på Zebra tilknyttet FotballXtra og hevder bruk av nyhetsrett samtidig som eliteseriekampene pågår, sier daglig leder i Fotball-Media, Knut Kristvang.

- Jeg synes den måten å gjøre det på er feil. Vi synes TV 2 strekker det for langt. Rettslige skritt kan bli aktuelt. Det handler om tolkningen av gjeldende lovverk, som vi vurderer å få en rettslig avklaring på, påpeker Kristvang overfor NTB.

I TV 2 tar de Fotball Medias utspill med stoisk ro.

- Jeg ønsker en rettssak velkommen. Å stoppe nyhetssendinger er ambisiøst. Vi følger nyhetsretten slik den er ment å fungere, sier nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther til NTB.

TV 2: – I tråd med regelverket

Han misliker TV 2s opplegg, hvor målene som Eurosport gjemmer bak betalingsmur, dukker opp hos konkurrenten jevnlig underveis i serierunden.

- TV 2 har ordinære nyhetssendinger på blant annet hovedkanalen 18.30 og 21.00. Her setter de opp nyhetssendinger på Zebra kun for å vise bilder fra kampene og øke verdien på FotballXtra, bemerker Kristvang.

TV 2 svarer følgende:

- NFF må gjerne mene at det er utspekulert. I TV 2 har vi kanaler som viser nyheter hele døgnet, og for oss er dette hel naturlig og helt i tråd med regelverket, sier Årsæther til Aftenposten.

(NTB).

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer