- Vurderer Semb-forfall

TRONDHEIM (Dagbladet): Roar Strand var blant RBKs beste til tross for at han har vært plaget med influensa de to siste dagene. Nils Arne Eggen mener at Strand må vurdere å melde forfall til landskampene mot Romania og Bosnia.

Nils Johan Semb samler landslagstroppen i Oslo mandag. Norge spiller mot Romania borte lørdag 12. oktober, og møter Bosnia på Ullevaal 16. oktober. Ei uke etter møtes Rosenborg og Ajax i Amsterdam. Der Rosenborg unngå tap. Ellers er også UEFA-cupen bare å glemme. Roar Strand er nettopp friskmeldt etter leggstrekken. Akkurat som Frode Johnsen, Odd Inge Olsen og Harald Martin Brattbakk har han vært plaget av influensa de siste dagene. Derfor mener Nils Arne Eggen at Strand bør vurdere å bli hjemme for å komme helt til hektene istedenfor å kjøre hardt på landslagstreningene.

- Det spørs med Roar, men han må vurdere forfall sjøl, sier Eggen.

- Jeg har vært litt småtung i hodet de siste par dagene. Jeg er forberedt på å dra på landskampene, men jeg får høre på hva Nils har å si. Vi får ta opp dette torsdag (i dag), sier Strand.

Må trene godt

Strand vet inderlig vel at Rosenborg har for vane å ramle ned i en bølgedal etter lange landslagssamlinger. Etter uavgjort i går er sjansene for avansement til mellomspillet i Champions League nærmest å glemme. Men med uavgjort mot enten Ajax eller Inter borte, og seier mot Lyon hjemme kan det bli tredjeplass i gruppa og UEFA-cup.

- Det blir vanskelig, men vi har ikke gitt opp. Det kan holde med en uavgjort borte og seier hjemme i den siste kampen, sier Roar.

Erik Hoftun er også uttatt til landskampene (sammen med Strand, Johnsen og Basma). Han presiserer hvor viktig det er at de som ikke blir tatt ut til å spille, får trene godt nok.

- Ti dager borte er lenge. Derfor er det veldig viktig å få trent godt nok.

Tok det rolig

Roar Strand tok det rolig fra start i går for å teste kroppen. Men etter pause bidro han mer og mer oppover på banen, og spilte en av sine bedre kamper som høyreback.

- Jeg kjente lite eller ingenting til sjukdommen, og hadde litt overskudd etter 14 dager uten kamp, sier han.

SMÅTUNG: En småtung og småsyk Roar Strand sleit med sykdom og tok det rolig fra start.