Vurderer søksmål mot Roy Keane

I løpet av uka vil Alf Inge Håland ta med seg resultatet fra sin siste kneundersøkelse og reise til tidligere landslagslege Trygve Kase i Moss. Samtidig vil han vurdere søksmål mot Roy Keane.

Bakgrunnen for alt - både Norges-turen og en eventuell erstatningssak mot Roy Keane - er United-kapteinens bok-innrømmede overfall på Alfie Håland da Manchester United møtte Manchester City på Old Trafford for 16 måneder siden. Etter smellen han fikk fem minutter før slutt, har den norske City-proffen spilt halvannen fotballkamp og vært gjennom to operasjoner.

- Og jeg er fortsatt ikke i stand til å spille fotball, sier Alfie til Dagbladet.

- Kan hende jeg har spilt min siste fotballkamp.

Kneekspert

Tidligere landslagslege Trygve Kase er ekspert på blant annet ødelagte fotballknær. Alf Inge Håland, som fikk kneet sitt scannet for n-te gang i London i går, forteller Dagbladet at han nå vil legge framtida i Kases hender - kirurgen som var Norges medisinmann da Alfie var på topp på landslaget.

- Jeg skal møte ham denne uka med resultatene fra den undersøkelsen jeg gjorde i London. Så får vi se, sier Alfie.

Roy Keanes bok-innrømmelser forholder han seg foreløpig helt rolig til. Alfie sier at han har lest noen aviser, blitt nedringt av journalister som gjerne vil vite hvem han har satt på saken, men at han foreløpig ikke har tatt stilling til noe som helst.

- Et par engelske aviser har skrevet at jeg har kontaktet advokat, sier Alfie.

- Det stemmer ikke. Foreløpig sitter jeg litt bedre enn på gjerdet. Men jeg har registrert alt som er sagt, og jeg har fått med meg at advokat Gunnar Martin Kjenner hjemme i Norge sier at jeg bør ha en god sak hvis jeg kan bevise at skaden Roy Keane påførte meg har betydd økonimiske tap.

- Og det har det?

- La meg si det sånn: Det har gått halvannet år, og jeg har nesten ikke spilt fotball. Og det eneste jeg håper på er at jeg kan spille igjen.

Taushet

Om Roy Keane som person, motivet hans for overfallet for 16 måneder siden, ordene som falt da Alfie lå nede, «Ta den din f....» og hva han mener kan drive en fotballspiller til å ta en så brutal og planlagt hevn tre år etter at han skadet seg sjøl i et forsøk på å takle nettopp Alf Inge Håland, holder den norske City-spilleren klokelig munn om. De skal jo etter all sannsynlighet møtes rundt juristenes bord. Men litt sier han - til Dagbladet:

- Det finnes mange gale folk rundt omkring.

SKADEMARERITT: City-proffen Alf Inge Håland har bare spilt halvannen fotballkamp etter sammenstøtet med Roy Keane.