Vurderer søksmål

Fabijan Cipot (28) vurderer rettslige skritt etter tirsdagens skrekktakling, som kan legge karrieren i grus. I går kveld kom kjæresten til Bergen, et besøk Brann betaler.

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Etter gårsdagens undersøkelser fikk Cipot beskjed om at han må regne med å være borte fra fotballen i minst sju måneder. I dag skal han gjennom en omfattende operasjon, som trolig vil gi enda en pekepinn på hvordan framtida ser ut.

Men allerede nå gir han følgende erklæring:

-  Jeg vil tilbake på fotballbanen, sier Cipot til Dagbladet.

-  Legen har sagt at det skal være mulig. Men samtidig skjønner jeg at det er usikkert om det lar seg gjøre. Det er klart jeg må jobbe hardt, og legen har sagt at jeg må være helt i ro i tre måneder før jeg kan begynne å trene meg opp igjen - steg for steg, sier Cipot.

-  Vurderer du å bringe saken for retten?

-  Kanskje, jeg holder alle muligheter åpne. Vi får se når alle operasjonene er utført, og jeg kommer meg tilbake til Slovenia og får snakket med fotballforbundet der, forsikringsselskapet mitt og advokater.

Cipot hadde to private forsikringer som gjør at han selv ikke er bekymret for den økonomiske sida av saken.

Husker kvestinga

 STYGT:  Cipot bæres av banen tirsdag kveld, mens helsepersonell holder den kvestede foten hans i naturlig stilling. Foto: Oddmund Lunde
STYGT: Cipot bæres av banen tirsdag kveld, mens helsepersonell holder den kvestede foten hans i naturlig stilling. Foto: Oddmund Lunde Vis mer

44 minutter var spilt av treningskampen mellom Brann og Birmingham da sommerens verste fotballepisode oppsto. Slik forklarer den skadde det selv:

-  Jeg husker alt. Jeg hadde ballen omtrent midt på banen, og skulle spille den fra meg. Det var en Birmingham-spiller rett foran meg, han hadde jeg kontroll på. Men jeg så ikke at det var en spiller like ved siden meg. Jeg rakk ikke hoppe da han kom, og han traff meg i leggen.

-  Jeg hørte det med en gang, og jeg så at foten var helt ute av posisjon. Men det var faktisk ingen sterk smerte der og da, sier Cipot, som før Birmingham-kampen ikke har vært skadd de siste tre åra.

Takker Brann

Både sportslig leder Per-Ove Ludvigsen og trener Mons Ivar Mjelde var fornøyd med det Cipot hadde vist under sitt prøveopphold. Med skaden forsvant også interessen for en permanent overgang.

-  Jeg forstår klubben. Sånn er fotballen. Ingen vil hente en spiller som er langtidsskadd, sier Cipot.

Han er full av lovord om klubben han har besøkt den siste uka.

-  Jeg vil takke Brann for støtten. Både treneren, ledelsen, spillere og supportere har vært og besøkt meg. Jeg fikk beskjed om at dersom jeg ville ha besøk av familien, så skulle de fikse det. Jeg sa ja til å få besøk av Ingrid, kjæresten min, og det betyr svært mye for meg nå.

Trodde han spøkte

Ingrid Pugelj ble skysset til Haukeland av Branns sportslige leder Per Ove Ludvigsen i går kveld.

-  Jeg trodde Fabijan tullet med meg da han fortalte om skaden, for det bruker han å gjøre. Først da jeg hørte sykepleiere i bakgrunnen, skjønte jeg at det faktisk var sant, sier kjæresten til Dagbladet.

Om Fabijan Cipot er imponert over Brann, har ikke Premier League-klubben Birmingham ei like høy stjerne:

-  Ingen derfra har kontaktet meg. De kunne ha ringt og sagt unnskyld, sier Cipot, som tror 18-årige Marcus Painter var overopphetet i et forsøk på å imponere Birmingham-manager Steve Bruce.

Painter fikk gult kort for den horrible taklinga, som var det siste som skjedde før pause. 18-åringen ble igjen i garderoben da manager Bruce sendte laget ut til andreomgang, i en kamp Brann til slutt vant 4- 0.

Framtid i Brann?

Cipot spilte i Al-Arabi i Qatar de to siste sesongene, og står med 18 A-landskamper for Slovenia. Han har startet de tre siste.

I tillegg til Brann var klubber i Qatar, Tyrkia og England interessert i midtbanespilleren. Nå erkjenner han at det kan bli tøft å komme tilbake på samme nivå.

-  Målet mitt var å spille to- tre sesonger ute, for så å returnere til Slovenia. Problemet er at jeg vil være nesten 30 år når jeg er klar igjen, og med en tøff skadeperiode kan det hende få klubber vil satse på meg.

-  Vil Brann være en aktuell klubb?

-  Kanskje det, men det må jeg svare på hvis muligheten skulle by seg.

TØFF TID: Fabijan Cipot blir operert på Haukeland i dag, og drar tilbake til Slovenia mandag. I går kom kjæresten Ingrid Pugelj for å trøste sin skadde ektemann.