Vurderer stillingen sin hvis spillerne svikter igjen

Åge Hareide gir klar beskjed.

Åge Hareide er ikke fornøyd med landslagets innsats i 2008. Hvis Norge svikter også mot Uruguay, vil landslagstreneren vurdere framtiden sin.

Norge gikk på flaue tap mot Wales (0-3) og Montenegro (1-3) i vinter. Onsdag tar Hareides menn imot Uruguay på Ullevaal. Landslagstreneren krever større innsats og disiplin fra spillerne.

- Hvis jeg får det samme svaret fra spillerne igjen mot Uruguay, da må jeg tenke meg godt om, hvorfor jeg holder på med dette, om det er noe poeng i å fortsette som landslagssjef. Og det er riktig og viktig at jeg gjør det før VM-kvaliken starter i høst, sier Hareide til VG.

Han tar på seg ansvaret for de svake kampene i vinter.

- Jeg har ansvaret for det, og jeg har ikke løpt fra det ansvaret heller. Jeg har lagt meg skinneflat. Wales-kampen var svak, vi var dårlige på det vi var gode på i fjor høst, som defensiv trygghet og direkte spill offensivt når det var mulig. Men kampen mot Montenegro var enda verre.

En mental medhjelper skal følge ukens landslagssamling og blir presentert tirsdag. Denne personen skal være knyttet til troppen fra høsten av.

(NTB)

• Dagbladet.no er til stede på dagens landslagstrening, og kommer tilbake med mer utover ettermiddagen.

DETTE VIL HAN IKKE SE IGJEN: Åge Hareide måtte stå å se på at laget hans tapte 0-3 for lille Wales. Stort bedre gikk det ikke mot Montenegro. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
DETTE VIL HAN IKKE SE IGJEN: Åge Hareide måtte stå å se på at laget hans tapte 0-3 for lille Wales. Stort bedre gikk det ikke mot Montenegro. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer
Vurderer stillingen sin hvis spillerne svikter igjen