Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vurderer suspensjon av travkusk etter rykteflom

- Noen av kuskene visste om kupongen til travansatt, sier dommersjef etter nye avhør i dag.

 I HARDT VÆR:  Det norske travselskap vurderer å suspendere den framstormende travkusken Kristian Malmin etter rykter om løpsfiksing i V75-finalen i Drammen sist lørdag. Malmin har fortalt til Dagbladet at han er uskyldig.  FOTO: ROGER SVALSRØD, HESTEGUIDEN.COM.
I HARDT VÆR: Det norske travselskap vurderer å suspendere den framstormende travkusken Kristian Malmin etter rykter om løpsfiksing i V75-finalen i Drammen sist lørdag. Malmin har fortalt til Dagbladet at han er uskyldig. FOTO: ROGER SVALSRØD, HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

(Dagbladet): Ledelsen i Det Norske Travselskap (DNT) skal i kveld vurdere om det er grunnlag for å suspendere travkusken Kristian Malmin (29) for kjøring på spill i det siste V75-løpet i Drammen sist lørdag.

En godt bekjent av Malmin, ansatt i DNT og på jobb blant kuskene lørdag, kunne vinne 28,8 millioner kroner med «riktig» vinner i det siste løpet.

Sperrer gevinst Den travansatte og en kamerat kunne vinne kjempepotten med åtte av de 14 hestene. De endte opp med en gevinst på om lag 575 000 kroner, som er sperret for utbetaling mens DNT og Norsk Rikstoto gransker rykter om det som heter «innsidehandel» på børsen og «kampfiksing» i fotballtipping.

- Vi skal vurdere om det har kommet fram noe nytt i avhørene i dag av de 14 kuskene som kjørte i V75-7 lørdag, blant dem Kristian Malmin. I så fall er suspensjon fra å kjøre løp den umiddelbare reaksjonsformen.

- Vi må først ha fakta på bordet. Rapporten kommer fra dommerkomiteen i Drammen i løpet av kvelden, sier generalsekretær Øystein Dahle i DNT til Dagbladet.

- Noen visste Dommerleder Jan Roger Humlebekk ved Drammen har snakket med samtlige 14 kusker som deltok i dramaet om milliongevinsten i det siste V75-løpet lørdag.

Han og de andre medlemmene av dommerkomiteen har blant annet spurt kuskene om de kjente til den DNT-ansattes «gullkupong».

- Jo, det var noen av kuskene som hadde fått med seg at det dreide seg om millioner av kroner for kuponginnehaveren. Nå må jeg først sette meg ned med alle notatene og lage rapporten til DNT, sier Humlebekk til Dagbladet.

Kristian Malmin var blant de 14 kuskene som ble avhørt tidligere i dag. Han ble også avhørt lørdag om sin disposisjon bak 12. valget Ramstad Loke, mot lederhesten Føynland Kongen og kusk Geir Flåten, som den travansatte ikke hadde på sin kupong.

Det er ikke vanlig at dommerne på norske travbaner avhører kusker om disponeringen av egne hester.

- Helt uskyldig - Sånn umiddelbart kan jeg ikke si om Malmin hadde noe nytt å tilføre i saken. Da vi avhørte han sist lørdag om prestasjonen, visste ikke vi dommere noe om kupongen og ryktene i etterkant. Derfor hadde vi noen nye spørsmål i dag, sier Humlebekk til Dagbladet.

Den lovende travkusken Kristian Malmin har flere ganger fortalt Dagbladet at han er helt uskyldig i det han blir gransket for.

Han har ikke svart på Dagbladets henvendelser i ettermiddag, men som travtrenere flest er han travelt opptatt med andre oppgaver enn å svare på mobiloppringninger.

Den travansatte, som har tatt noen feriedager, har ikke svart på Dagbladets henvendelser de tre siste dagene.

Ny personalsamtale - Jeg har vært i kontakt med han i dag, og jeg skal ha en ny personsamtale med han i kveld. Han sa til meg at han ikke vil uttale seg om saken utover det han for forklart til fagbladet Trav- og Galopp-Nytt, sier sjefen hans, generalsekretær Øystein Dahle i DNT, til Dagbladet.

Der har unggutten forklart at han oppførte seg uklokt og høylytt på jobb.

- Det sto om veldig mye penger. Jeg oppførte meg uprofesjonelt, sier han til fagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media