- Vurderer to spisser

Drillo mener Norge bør spille 4-4-2 mot Armenia. Nils Johan Semb utelukker ikke at det blir slik: - Jeg vurderer det, bekrefter Semb overfor Dagbladet.

- Spillermaterialet som er til rådighet tilsier 4-4-2 mot Armenia, sier Drillo til Dagbladet i dag (side 26 og 27). Når Dagbladet forteller dette til hans etterfølger, sier Semb:
- Jeg vurderer det, men om det blir slik, gjenstår å se, sier landslagssjefen.
Ikke dermed sagt at det er snakk om et definitivt farvel med 4-5-1. Mot en annen motstander - og på bortebane - ville Semb neppe vurdert 4-4-2 engang. Men mot et lag som Armenia - hjemme på Ullevaal - kan det altså bli aktuelt. En av de som mer enn gjerne spiller 4-4-2 er Ole Gunnar Solskjær.
- Jeg har lyst til å spille spiss i tospann med Tore Andre Flo, sier Solskjær.

For et par uker siden gikk også Steffen Iversen ut i Dagbladet og sa følgende:

- 4-4-2 er et alternativ vi absolutt bør prøve ut skikkelig.

Lojal Solskjær

Spillestildebatten har blomstret etter EM. Mange kritikere har ropt etter 4-4-2. Mot Finland valgte Semb å eksperimentere med to på topp i andre omgang. Men forsøket med Thorstein Helstad og John Carew var ikke uten videre noen suksess. Kanskje kan det bli et annet resultat med Solskjær og Tore André Flo på topp.

- Jeg får ikke utnyttet mine kvaliteter maksimalt som venstre flankespiller. Jeg får utnyttet mine kvaliteter best som spiss, sier Solskjær.

Men Manchester United-spissen er som vanlig lojal mot sine overordnede:
- Jeg sitter ikke og krever 4-4-2. Jeg har aldri kritisert Nils Johan Sembs lag.
Landslagskaptein Henning Berg avfeier at det er en debatt om spillestil internt i spillergruppa.

- Vi er lojale mot grunnprinsippene til Semb. Det spillerne har uttalt seg om er at det finnes rom for forbedringer innenfor spillestilen, sier Berg.

Og der ligger kjernen i budskapet til spillerne. Sjøl om landslaget spiller 4-4-2, betyr ikke det at spillestilen forandres.
- Det er helt feil framstilt i media at vi spillerne kritiserte systemet i etterkant av EM.

- Alle spillerne er ydmyke, og mange av oss presterte for dårlig. I EM var det vel bare Myggen, Eirik Bakke og til dels Bjørn Otto Bragstad som spilte opp mot sitt beste, sier Berg.

- Skummelt nivå

EM er nå historie. Finland-kampen har Nils Johan Semb satt et kryss over. Nå advarer han mot Armenia.

- De spiller russisk. De er kanskje et lite hakk bedre enn lag som Latvia og Georgia, sier Semb.

Og hvem husker ikke åpningen på EM-kvalifiseringen - 1-3 hjemme mot Latvia.

- Armenia er på et skummelt nivå. Armenia er på det nivået som nesten er det verste å møte. Vi har krav på oss til å slå dem, sier Semb.

Det som er helt sikkert er at Norge stiller med et revansjesugent lag.

- Vi skal vise oss fram fra en bedre side mot Armenia. Stoltheten min ble såret etter de to siste kampene i EM, sier Ole Gunnar Solskjær.

TENKER NYTT: Nils Johan Semb tar Drillo på ordet og vurderer å spille 4-4-2, selv om forsøket mot Finland var mislykket.