Weng og Ustjugovs ekspertenes valg

Vurderer tour-favorittene: - Tror Martins luftveisproblemer er verre enn folk forstår

Fjorårets vinnere favoritter også i årets Tour de Ski.

FORHÅNDSFAVORITT: Sergej Ustjugov vant fjorårets Tour de Ski og er igjen favoritter til å vinne ifølge ekspertene Dagbladet har snakket med. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
FORHÅNDSFAVORITT: Sergej Ustjugov vant fjorårets Tour de Ski og er igjen favoritter til å vinne ifølge ekspertene Dagbladet har snakket med. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag starter den tolvte utgaven av Tour de Ski. Forvinterens store stjerner i langrennsverdenen Johannes Høsflot Klæbo, Marit Bjørgen og Charlotte Kalla stiller ikke til start. Det gjør heller ikke Petter Northug.

Dermed er det duket for at andre løpere kan få vist seg fram.

Dagbladet har snakket med Eurosports Åge Skinstad og NRKs Jann Post og vurdert hvem som er favoritter og outsidere før årets tour.

Sergej Ustjugov

Ustjugov vant fjorårets utgave av touren på overbevisende vis med seks etappeseire og en andreplass. Seieren var i realiteten aldri truet for den russiske bjørnen. 25-åringen viste tegn på gryende form i Davos og Toblach med to andreplasser og en femteplass. Resultatene i starten av årets sesong er til forveksling lik det han presterte før touren forrige sesong.

Ekspertene er enige om at Ustjugov er forhåndsfavoritten.

- Ustjugov er mannen å slå. Han har vist god form før jul og i Klæbos fravær er han den store favoritten. Han begynte ganske svakt i Kuusamo, men har vist stigende form hele veien siden, sier Eurosports ekspertkommentator Åge Skinstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer