Clas Brede Bråthen:

- Vurderes å sies opp

Clas Brede Bråthen (52) vurderes å sies opp som sportssjef for hopplandslaget. Det kom likevel ikke noen avklaring rundt 52-åringens framtid etter flere timers møtevirksomhet torsdag.

MØTE: Clas Brede Bråthen (52) og Skiforbundet møttes til drøftelsesmøtet. De skal ha nye samtaler neste torsdag, ifølge Bråthen. Video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

AKER BRYGGE (Dagbladet): Torsdag ettermiddag møttes Clas Brede Bråthen og skiforbundet til et drøftelsesmøte.

Etter et over tre timer langt møte, kom Bråthen ut fra møtelokalene sammen sine advokater. Der kunne Bråthen opplyse at skiforbundet vurderer å si han opp, men at det ikke har kommet noen avklaring rundt hans egen framtid.

- Arbeidsgiver la fram sine sider for hvorfor de ville ha et drøftelsesmøte. Jeg la fram min versjon av en ganske lang karriere som sportssjef, oppsummerte Bråthen etter møte.

- Antydet de at de ønsker å si deg opp?

- Det er riktig å si at de vurderer det. Så er spørsmålet om deres vurderinger er styrket eller svekket etter møte. Vi har hele veien ment at det ikke er noe grunnlag for oppsigelse, svarte Bråthen på spørsmål fra TV 2.

Det er avtalt et nytt møte neste torsdag, opplyste 52-åringen.

- Det er ingen tvil om at et slikt møte er ekstremt krevende, men jeg fikk legge fram hele min historie uten å bli avbrutt en eneste gang. Det føltes bra for meg endelig å kunne legge fram en versjon som i mitt hode er 100 prosent korrekt slik jeg opplever den, sa Bråthen.

FERDIG MED MØTE: Clas Brede Bråthen møter pressen etter drøftelsesmøte. Foto: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet
FERDIG MED MØTE: Clas Brede Bråthen møter pressen etter drøftelsesmøte. Foto: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

- Vi har lagt fram vår side av saken og vi har hørt på Clas Brede. Det var et fint møte. Vi har gjennomført et fint møte, så nå skal vi ta det med i vår vurdering, sa generalsekretær i skiforbundet Ingvild Bretten Berg.

Hun vil ikke kommentere hva som ble sagt konkret under drøftelsesmøte.

SPENT: Clas Brede Bråthen sier han er spent før møte med Norges Skiforbund. Foto: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet
SPENT: Clas Brede Bråthen sier han er spent før møte med Norges Skiforbund. Foto: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

Møte tok sted på advokatfirmaet Kluge - som er advokatfirmaet skiforbundet bruker.

Bråthen har stevnet skiforbundet for retten fordi han mener han har krav på fast jobb som sportssjef for skihopperne.

- Jeg har det fint, jeg. Jeg har med flotte folk, det blir spennende å høre hva som kommer, sa Bråthen til et samlet pressekorps før møte som startet klokka 16.00.

Bråthen ankom Aker Brygge sammen med LO-advokatene Marit Håvemoen og Atle Sønsteli Johansen.

52-åringen ble spurt om han var forberedt på å få sparken får torsdagens møte.

- Jeg er forberedt på alt. Det må jeg være hele tiden, uansett, sa Bråthen.

LO-sekretær Are Tomasgard reagerer kraftig på måten Skiforbundet har behandlet hoppsjef Clas Brede Bråthen. Reporter: Stian With. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Møte med skiforbundet startet klokka 16.00.

Bråthens arbeidskonflikt med Norges Skiforbund har vært en stor mediesak de siste månedene. Toppledelsen i NSF ønsker ikke å forlenge hoppsjefens kontrakt når den går ut i april neste år. Selv mener Bråthen at han har krav på fast ansettelse etter å ha jobbet på midlertidige avtaler siden 2004.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer