Vurdering av OBOS-lagene

Innspurten i årets OBOS-liga nærmer seg. Vi har trillet terning på lagdelene til alle 1.divisjonslagene.

TRADISJONSRIKE KLUBBER: Brann og Fredrikstad er to av storlagene som spiller i 1. divisjon i år. Foto: Marit Hommedal/NTB
TRADISJONSRIKE KLUBBER: Brann og Fredrikstad er to av storlagene som spiller i 1. divisjon i år. Foto: Marit Hommedal/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg høst, og dermed også de siste og avgjørende rundene i vår nest øverste divisjon. Brann har allerede vunnet ligaen. Bak bergenserne er det uhyre jevnt om den andre opprykksplassen, og plassene fra 3.- til 6. plass, som gir play-off. Både KFUM Oslo og Ranheim har overrasket spesielt positivt i toppen av tabellen, mens Mjøndalen og Fredrikstad har vært to av de store skuffelsene i divisjonen.

Dagbladet har snakket med spillere, kommentatorer, journalister, trenere og eksperter for å få en så god oversikt som mulig over hvordan de 16 lagene har prestert så langt i år.

Vi har sett på de ulike lagdelene, og sett på hvordan de har prestert ut fra forventninger og forutsetninger. Start er for eksempel ett av lagene som det forventes mer av.

Den kommende uka publiserer Dagbladet en komplett vurdering av alle OBOS-lagene, men via Dagbladet Pluss kan du lese alle her og nå.

Brann

Vurdering: Brann er ubeseirede i årets 1. divisjon og har vist at de er for gode for dette nivået. Eirik Horneland har klassespillere i alle ledd. Brann er laget som både har scoret flest og sluppet inn færrest i årets OBOS-liga. Det blir spennende å se dette laget i Eliteserien neste år. Seriens målpoeng-konger Mathias Rasmussen og Niklas Castro er kanskje de som har vært aller best.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.