SLO TILBAKE I KLASSISK:  Chris André Jespersen ble nummer ni på åpningsrennet i fristil på Beitostølen fredag, det var han svært skuffet over. I dag viste han hva han er god for på 15 kilometer klassisk.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SLO TILBAKE I KLASSISK: Chris André Jespersen ble nummer ni på åpningsrennet i fristil på Beitostølen fredag, det var han svært skuffet over. I dag viste han hva han er god for på 15 kilometer klassisk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Vurderte å dra hjem i skuffelse fredag - i dag knuste han alle

Chris Jespersen overrasket Northug og co. på 15 km klassisk.

(Dagbladet): Chris André Jespersen fra Byåsen jublet som etter et VM-gull da han gikk over målstreken på herrenes 15 kilometer klassisk på Beitostølen.

29-åringen visste at han hadde gått et stort løp, og det var det, rett og slett det beste som ble gått i formiddag.

- Det er bare å ta av seg hatten, et kjempeløp, kommenterer NRK-ekspert Thomas Alsgaard.

Jespersen vant 15-kilometeren, 14,6 sekunder foran Pål Golberg og 24,3 foran Martin Johnsrud Sundby.

Ikke verst for en fyr som nesten var på vei hjem før helga.

- Det var veldig gøy. Jeg hadde aldri trodd det skulle skje i klassisk, jeg var veldig skuffet etter fredagen, og vurderte å dra hjem. Men jeg har trent mye klassisk i går, og det var kjekt å få betalt, sier han til NRK.

Chris André Jespersen regnes nemlig egentlig som best i skøyting, og hadde større forhåpninger til fristildistansen.

Nå har han uansett meldt seg på kampen om verdenscupplass i vinter - i begge stilarter.

- Jeg håper å få sjansen i Kuusamo om to uker, sier han.

Fredagens vinner Petter Northug hadde ingen topp dag i dag, tok seg heller ikke helt ut, og staket inn til en 24. plass, 1.53 bak Jespersen.

- Det var greit. Jeg kjente på oppvarminga at det var litt dødt etter fredagen og lørdagen, men jeg fikk gjennomført tre jevne runder. Jeg er fornøyd med helga, jeg har fått veldig positive svar, jeg hadde ikke trodd det skulle gå så bra med tanke på sykdommen jeg har hatt, sier Northug.