Bjørn Maars Johnsen vurderte å legge opp

Vurderte å gi seg med fotball. Nå bøtter Maars Johnsen inn mål

Bjørn Maars Johnsen tenkte på å legge opp da en overgang til Benfica kollapset i 12. time. Nå er norskamerikaneren blant de heteste spillerne i æresdivisjonen.

BRENNHET: Bjørn Maars Johnsen bøtter inn mål i den nederlandske Æresdivisjonen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BRENNHET: Bjørn Maars Johnsen bøtter inn mål i den nederlandske Æresdivisjonen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

ADO Den Haag-spissen har banket inn 17 mål i toppdivisjonen i Nederland denne sesongen, og er kun ett mål bak seriens toppscorer Alireza Jahanbakhsh. Maars Johansen har samtidig scoret 40 prosent av alle klubbens 42 mål denne sesongen.

Den norske landslagsspissen har hatt en utradisjonell vei mot toppen. Da han som 22-åring imponerte for Atletico CP i portugisisk 2. divisjon, banket storklubben Benfica plutselig på døren og ville ha spissens tjenester.

- De tilbød 500.000 euro og to spillere på lån til Atletico. Jeg trodde jeg skulle signere dagen etter, og sa farvel til alle spillerne. Da jeg kom tilbake sa presidenten nei, for han ville ha mer penger og andre spillere, sier Maars Johnsen til NTB og legger til at han med egne øyne så overgangspapirene som ville gjort han til Benfica-spiller.

- Da var jeg langt nede, og vurderte å slutte med fotball. Jeg var sint og skuffet. Jeg ringte foreldrene mine og gråt, for det var veldig hardt. Alt var der i dine hender, og dette var en av de aller største klubbene, sier spissen som virkelig fikk fart på karrieren i de påfølgende årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer