Vurderte å gi seg

Henrik Bjørnstad pådro seg nok en nedtur da han misset cuten og ble nest sist i Mallorca Classic i går. 24-åringen føler seg fysisk og mentalt utslitt.

Nå gjenstår bare en eneste konkurranse på årets Europa-tour, så blir det tre måneders pause fra alt som heter golf.

- Jeg føler at jeg har kjørt ti mil på reservetanken, jeg er sliten både fysisk og mentalt, sier Henrik til Dagbladet. - Jeg trenger ferie, og er glad når dette året er over.

2003 skulle bli Henriks store golfår. Han satte seg mål om å ta sin første seier på Europa-touren, og kvalifisere seg for en Major-turnering. I stedet har han måttet slite for å beholde Tour-kortet for neste år.

Tanker om å gi seg

Men resultatene er definitivt uteblitt. I fjor toppet han sesongen med tredjeplassen i storturneringen Scandinavian Masters i Sverige. I år er hans beste plassering nr. 13 i Nordic Open i København. Bare to ganger har han vært topp 20.

- Jeg har hatt tanker om å gi meg, innrømmer Henrik. - Jeg har spurt meg selv hva meningen er med å utsette meg for så mye elendighet.

Skuffelsene har nemlig vært mange.

- Det har vært en lang sesong og veldig mange nedturer. Den ekstreme nedturen kom i Skottland, og den trengte jeg ikke.

For tre uker siden på berømte St. Andrews var Henrik endelig i ferd med å gjøre en meget bra turnering, etter tre 68-runder på rad. Han lå godt an til topp 10, men 78-runden på siste dag gjorde golfmarerittet komplett.

For høye mål

- Jeg satte meg litt for høye personlige målsettinger denne sesongen, sier Henrik. - Alt skulle skje dette året, men jeg har bare meg selv å skylde på.

Henrik forteller at han føler at spillet hans er ganske bra, men at han ikke har klart å være positiv nok. I tillegg har han ikke taklet motgangene godt nok.

- Men jeg syns absolutt ikke at jeg er blitt en dårligere golfspiller i år, sier Henrik. - Midt i sesongen var jeg bedre enn i fjor.

Men heldigvis har ikke Henrik brukt mye tid på å kutte ut golfen. For én sak er han helt sikker på:

- 2003 skal bli mitt dårligste år noensinne, sier Henrik. - Neste år skal bli helt annerledes.

Den seinere tida har han fått hjelp av idrettspsykolog og motivator Frank Beck. Henrik føler at det har hjulpet, og samarbeidet skal fortsette også neste år.

- Du ligger på 108. plass på Order of Merit. Er du redd for å miste Tour-kortet for neste sesong?

- Nei, det skal veldig mye til, sier Henrik. - Akkurat nå ligger det an til at de 117 beste får kortet.

Kjip situasjon

Neste helg avslutter Henrik årets Europa-tour med Madrid Open. Volvo Masters på Valdarrama helga etter spilles uten nordmannen.

- Nå skal jeg ta meg ferie i november, desember og januar, sier Henrik. - Men jeg skal trene masse fysikk og bygge opp kroppen min.

Golfåret 2003 har innbrakt Henrik nesten halvannen million kroner og mange nedturer. Nå er det heldigvis snart historie.

- Jeg føler at jeg er altfor god til å være i den kjipe situasjoen jeg er i, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.

SKUFFET: Henrik Bjørnstad gikk den første runden torsdag hele åtte slag over par, og fulgte opp med seks slag over par i går. Da runden ble avbrutt på grunn av lyn var han nest sist, 14 slag over par.