ENDELIG: Ingvild Flugstad Østberg fikk en etterlengtet opptur i Skarverennet i dag. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
ENDELIG: Ingvild Flugstad Østberg fikk en etterlengtet opptur i Skarverennet i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Østberg og Sundby til topps i Skarverennet

Vurderte å legge opp. I dag banket hun Marit Bjørgen og flere av gutta

Lahti-VM ble en stor skuffelse. Rennene etter VM hjalp ikke på motivasjonen. Etter mange dagers tenkepause besluttet hun å fortsette karrieren. I dag fikk Ingvild Flugstad Østberg oppturen hun trengte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det kom som et sjokk på langrennsverden da Ingvild Flugstad Østberg avslørte overfor Dagbladet at hun vurderte å legge opp etter sesongavslutningen i Canada.

Samtlige av langrennsprofilene og landslagskollegene som Dagbladet snakket med, var imidlertid sikre på at hun ville fortsette karrieren som langrennsløper. Til tross for at VM ble en stor personlig skuffelse og sesongavslutningen heller ikke var optimal, endte Østberg på 3. plass i verdenscupen sammenlagt.

- Ingvild har vært veldig skuffet etter VM. Hun var veldig skuffet etter minitouren i Canada også. Jeg håper virkelig ikke at hun har planer om å legge opp. Det tror jeg heller ikke. Hun har jo hatt en fantastisk sesong, sa Marit Bjørgen til Dagbladet.

- Jeg tror ikke på Ingvild i det hele tatt. Hun har hatt det litt som meg og ikke fått ut det beste da det gjaldt som mest, men har hatt veldig mange gode renn tidligere i sesongen som man må bruke positivt, supplerte Emil Iversen.

Petter Northug fulgte opp:

- Jeg håper ikke Ingvild vil legge opp. Hvis du ser bort fra avslutningen i år, har hun blomstret og blomstret. Ingvild har vært et frisk pust for kvinnelangrenn. Vi trenger Ingvild i toppen. Jeg håper hun tar til fornuften og satser videre i en OL-sesong, sa Northug til Dagbladet.

Etterlengtet opptur

De fikk rett - og i dag var Gjøvik-jenta tilbake i toppslag i Skarverennet. Gjøvik-jenta satte omsider Marit Bjørgen på plass og vant Skarverennet med tiden 1.30.19.

Bjørgen, som har vært suveren i alle distanserenn etter Tour de Ski, ble slått med 46 sekunder, mens den finske stjerna Krista Pärmäkosk kapret 3. plassen foran Martine Ek Hagen.

Også for Ek Hagen var dette en etterlengtet opptur etter en marerittsesong preget av sykdom og uhell.

Likevel er det Østberg som har vært lengst nede i det siste. Hun har imidlertid reist seg raskt.

- VM ble en nedtur og sånn sett en smell, men jeg mener jo at det går an å gå på verre smeller enn det. Jeg har gått fort igjen etterpå, og gikk fort før VM også, så jeg ser ikke på det som at jeg nå går inn i en toårsperiode hvor det går dårlig, sa Østberg til Dagbladet for noen uker siden.

Etter dagens renn sier hun følgende til NRK:

- Jeg har kommet på hvorfor jeg elsker dette. Jeg er ikke lei av ski, å trene eller å legge ned innsatsen som kreves. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på mai og juni og legge ned den treningen som må til, sier Gjøvik-jenta til statskanalen.

Sundby vant - flere av gutta slet mot Østberg

I herreklassen ble det favorittseier da Martin Johnsrud Sundby triumferte halvannet minutt foran sveitseren Toni Livers og over tre minutter foran lagkompisen Sjur Røthe.

Skiskytterne Henrik L'Abée-Lund og Erlend Bjøntegaard imponerte med henholdsvis 4. og 5. plass og satte en rekke meritterte langrennsløpere på plass.

Østberg hadde blitt nr. 28 i herreklassen med sin sterke prestasjon. Hun slo blant annet spurtsterke Kasper Stadaas, skiskytteren Lars Helge Birkeland og tidligere toppløper Odd-Bjørn Hjelmeset, som kom i mål like etter Gjøvik-jenta.

Østberg var bare minuttet bak toppløpere som Pål Golberg og Daniel Stock i mål, uten at de nødvendigvis la like mye i det som 26-åringen. Du kan se den komplette resultatlista her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer