Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vurderte å legge opp i fjor

Seierspallen i dag.

I fjor vurderte Tora Berger å legge opp etter en tung sesong. I dag sto hun (23) på seierspallen for første gang etter et verdenscuprenn i skiskyting.

Etterpå hadde hun vondt for å forklare den kometaktige karrierestigningen rett inn i verdenseliten. Verden smiler til Lars Bergers lillesøster og i går våget hun seg frampå med at hun kanskje skulle gi storebror et kurs i skyting.

For Tora Berger skjøt «fullt hus» på begge skytingene og gikk også et sterkt langrenn. Bare tyske Kati Wilhelm, som også skjøt feilfritt, maktet å tukte henne i rennet.

For å gjøre en god norsk dag komplett, stormet Linda Tjørhom seg gjennom løypa og knep tredjeplassen til tross for en bom både på liggende og stående skyting.

I fjor ble ikke Tora Berger vurdert god nok til å starte i et eneste verdenscuprenn. Denne sesongen har hun tatt et kjempeskritt videre.

Via en 10. plass i Ruhpolding til ny personlig rekord med 7. plass på 15 kilometeren her i Anterselva torsdag til den første pallplasseringen i karrieren lørdag har det gått stupbratt oppover for den blide jenta fra Lesja.

Lå godt an

- Det gikk veldig tungt i fjor. Jeg var rett og slett ikke god nok til å starte i verdenscupen og var faktisk inne på tanken på å gi meg, sier Berger.

Og videre:

- Men heldigvis valgte jeg å ta meg sammen og trene knallhardt foran denne sesongen. Det viste seg at det var riktig å fortsette

For første gang skjøt hun feilfritt i et verdenscuprenn.

Et lite smil trengte seg fram etter at hun hadde plaffet ned de fem blinkene på stående skyting.

- Jeg skjønte at jeg lå godt an og jeg visste at jeg vanligvis går ganske bra på sisterunden. Jeg ble sekundert i forhold til Zubrilova og så muligheten for en pallplass, sa Tora.

(©NTB)

VANT: Tora Berger.