Vurderte å øke billettprisene under Oslo-OL for å spare 100 millioner

Derfor ble det valgt bort.

SNUDDE HVER STEIN: Idrettspresident Børre Rognlien, her sammen med visepresident og Ap-politiker Jorodd Asphjell, forteller til Dagbladet at søkerkomiteen for OL i 2022 har sett på en rekke kuttmuligheter. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
SNUDDE HVER STEIN: Idrettspresident Børre Rognlien, her sammen med visepresident og Ap-politiker Jorodd Asphjell, forteller til Dagbladet at søkerkomiteen for OL i 2022 har sett på en rekke kuttmuligheter. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søkergruppa for OL i Oslo i 2022 offentliggjorde i dag en rekke forslag til kutt i planene for et Oslo-OL om åtte år.

Om planene sier byrådsleder i Oslo, og leder av søkerkomiteen, Stian Berger Røsland (H) følgende:

- Tallene er ikke kokt sammen på en uke, men de er heller ikke kvalitetssikret. Men tallene vi presenterer i dag, er basert på de kvalitetssikrede tallene.

Kuttplanene søkerkomiteen la fram i dag, beløper seg til 8,8 milliarder av statsgarantien på 35 milliarder, men under halvparten - 4,3 milliarder - av de 21,7 milliardene staten og skattebetalerne må ut med.

Røsland gjorde det klart at det nå er opp til Stortinget å avgjøre rammene for et eventuelt Oslo-OL om åtte år. Han anbefaler Stortinget å kvalitetssikre de endringene de eventuelt vedtar.

- Veldig mange punkter Idrettspresident Børre Rognlien sier til Dagbladet, i etterkant av kveldens møte i idrettsstyret, at det først og fremst er administrasjonen i OL2022 som har jobbet med å identifisere de mulige innsparingene.

Selv ble han kjent med planene om å legge fram en mulig kutt-liste for bare to-tre uker siden. Etter det har hver eneste stein blitt snudd i et forsøk på å gjøre OL-søknaden mer realistisk for skeptiske stortingspolikere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer