Vurderte å si nei til Norge

GLASGOW (Dagbladet): - Jeg har ikke bare vært sliten av fotball, men også til tider litt lei. Og etter EM hadde jeg en seriøs diskusjon med meg sjøl om jeg skulle fortsette på landslaget, sier Tore André Flo til Dagbladet.

Han legger til:

- Men jeg kom fram til at landslaget var veldig kjekt. Jeg liker jo både å trene og spille fotball.

Vi treffer Skottlands dyreste spiller i huset til Vidar Riseth, som spiller i Tyskland.

Her bor Flo-familien mens de venter på et eget hus. Nå er det 2 x 45 minutter - pluss ekstraomganger - med hektisk småbarnsliv. Kona Randi har gjort unna ei økt på treningsstudioet.

- Ettersom min trening ble utsatt i dag passet hun på å stikke ut en tur, sier Tore André og smiler.

Minstejenta ligger på et teppe. Hun smiler fra Rangers til Stryn. Guttungen på 22 måneder smågråter i etasjen over, kanskje han har sluppet en liten offside i bleia?

- Det er fint at mamma er her hos oss i denne perioden med flytting. Det har vært ganske stressende. Vi gleder oss til å få eget hus og egen rytme, så vi kan få tid til å gå ut på kino, sier Randi Flo.

Tore stripper

Tore den lange og tynne tar av seg langbuksa på kjøkkenet. Skandale? Slapp helt av, han må plastre et skrubbsår på kneet.

- Det renner veæske, de bruker så mye sand på banen her oppe, sier Flo, som ikke har solgt huset i Windsor utenfor London. Tenker han på en retur til en klubb i byen?

- Nei, vi vurderer å selge det, men kanskje vi beholder det også, sier Tore.

Kona Randi har en klarere mening.

- Det skal vi beholde, det er liksom hjemmet vårt det, da.

- Ja, men det skal bli godt å få sitt eget her oppe også, sier Tore etterfulgt av... «Nå må jeg reise på treninga, kommer jeg for seint blir det 100 pund i bot og kjeft. Jeg vil ikke ha noe bråk.»

Sissel Kyrkjebø

Pappa Flo låser opp døra på en blå BMW kabriolet.

- Hvorfor har dere proffene så trange biler alle sammen?

Flo ler uten lyd. Skrur på cd-spilleren og Sissel fra Kyrkjebø toner ut...«Liker norsk musikk, prøver å få kjøpt med meg en del de gangene jeg er hjemme.

- Men, den trange playboybilen?

- Det er vel kanskje litt dumt her oppe i Skottland.

- Ærlig talt, har du angret på at du gikk fra Chelsea?

På Kanariøyene

Flo trekker pusten.

- Nei, ikke angret. Men jeg har tenkt over det noen ganger at hvis jeg hadde fortsatt, så ville jeg nok fått mer spilletid under den nye treneren. Men jeg trives allerede godt i Rangers. For sjøl om vi bodde flott, og på alle måter hadde det helt topp i Chelsea, så var det avgjørende for meg med en fotballmessig forandring.

- Og så har skottene litt fotballvinterferie også?

- Ja, og det var utrolig godt med tolv dager helt fri. Det var veldig uvant, vi reiste til Kanariøyene.

- Du har virket sliten en stund, har du noen forklaring på det?

Flo stopper ikke bilen og pælmer oss ut.

- Både sliten og litt lei nå og da, men det blir vel alle av jobben sin. Spesielt når formen har vært så hoppende. Men det er lett å glemme at sesongen 2000 besto av mye bra også. Jeg var med på å vinne FA-cupfinalen, og jeg spilte alle kampene i Champions League med tre mål mot Barcelona. Så alt i alt, sier Flo på sin sedvanlig lune måte.

- Mindre fotball

- Hva gjør du og familien når dere kobler av?

- Jeg ser mindre og mindre fotball på TV, og så har vi jo to unger. Men det er viktig å komme seg ut også. Har planer om en romantisk aften sammen med kona på Westlife , sier Flo og parkerer utenfor Ibrox.

En ung toppluemann snakker med Johnny Walker-aksent. Håndhilser... «Jeg er Celtic-mann, men vil gjerne ta deg i hånda.»

- Noen Celtic-fans gir deg fingeren, andre er hyggelig, sier Flo.

- Var du klar over den ekstreme rivaliseringen mellom klubbene?

- Ja, men det er noe som jeg ikke vil bli involvert i, avslutter Flo og poserer foran jernportene. Ei Texas Rangers-jente skriker. Flo rødmer.

<B>FORAN PORTEN:</B> - Jeg trives allerede godt i Rangers. For sjøl om vi bodde flott, og på alle måter hadde det helt topp i Chelsea, så var det avgjørende for meg med en fotballmessig forandring, sier Tore André Flo.