VURDERTE Å SI OPP: Åge Hareide sto i en vanskelig posisjon da spillerne gikk ut i streik. Her fra en trening før VM tidligere i år. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VURDERTE Å SI OPP: Åge Hareide sto i en vanskelig posisjon da spillerne gikk ut i streik. Her fra en trening før VM tidligere i år. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Åge Hareide

Vurderte å si opp under landslagskaoset i Danmark

Åge Hareide ga ikke DBU noe ultimatum, men var ikke sikker på om han ville fortsette som landslagssjef i Danmark.

Danmarks landslagssjef, Åge Hareide, innrømmer at landslagskonflikten mellom DBU og spillerforeningen fikk ham til å vurdere sin stilling som landslagssjef.

Hareide snakket med pressen fredag etter å ha sjekket inn på spillerhotellet i Aarhus foran nasjonsligakampen mot Wales søndag.

- Jeg har tenkt over om jeg vil være med på det her. Og jeg ville ha tenkt enda mer over det hvis vi hadde mistet kampen i nasjonsligaen, sa Hareide.

- Det er mange ting som har rast rundt i hodet mitt, men som utgangspunkt har jeg hatt lyst til å jobbe videre. Det var også det jeg ga uttrykk for før VM, la han til.

Ble informert

Hareide forklarte at han ikke ga et ultimatum til Dansk Boldspil-Union (DBU) om at konflikten med spillerforeningen måtte være løst før søndagens kamp.

- Nei, det gjorde jeg ikke. Jeg har hatt noen tanker underveis, fordi jeg visste at det ville dra ut, sa nordmannen.

- Men jeg ble godt informert om hva som ville bli gjort for å løse konflikten etter Slovakia-kampen. Det ga meg ro. Jeg har også hatt dialog med Simon Kjær, så jeg visste hele tiden hvordan det så ut.

Så ikke Slovakia-kampen

Sent torsdag kveld ble spillerforeningen og DBU enige om en ny midlertidig avtale som gjør at søndagens kamp mot Wales i nasjonsligaen kan gjennomføres.

På grunn av konflikten var ikke Hareide på sidelinjen da et lag med 17 debutanter fra de lavere divisjonene tapte 0-3 mot Slovakia onsdag.

- Jeg så ikke kampen. Det ville vært helt verdiløst for meg å se på. Jeg ser fotball for å få inspirasjon, og det var ikke noe å hente ved å se Slovakia – Danmark, avsluttet Hareide.