Vurderte aldri å droppe Andresen

Frode Andresen går morgendagens VM-stafett i skiskyting for Norge. Egil Gjelland blir fjerdemann på laget som også består av Ole Einar Bjørndalen og Halvard Hanevold.

Landslagstrener Audun Svartdal vurderte aldri å droppe Andresen selv om han ble tatt i fusk i Holmenkollen.

- Så lenge Frode mener han er kapabel til å gå, er det greit for meg. Det er opp til andre å reagere overfor Andresen, sier Svartdal til NTB.

Styret i Norges Skiskytterforbund har sendt Andresen-saken over til Domsutvalget. Inntil videre er det derfor ikke aktuelt å straffe utøveren.

Etter gårdagens 20-kilometer i Lahtis hadde Svartdal hodebry med å finne fjerdemann på VM-laget. Andresen ga klarsignal torsdag kveld, og var da klar for laget sammen med Halvard Hanevold og Ole Einar Bjørndalen.

- Valget falt på Egil Gjelland som fjerdemann, han gikk seg inn på laget etter en brukbar normaldistanse torsdag, sier Svartdal.

Det betyr at Dag Bjørndalen gikk seg ut av VM-laget. Han fikk sjansen i den avbrutte stafetten i Kollen, men har ikke klart å holde formen ved like.

- Vi stiller et godt lag lørdag, men er avhengig av at folk treffer på standplass for å henge med i teten. Tyskland er storfavoritter, men de skal få svette litt, lover Svartdal.

(NTB)