Vurderte aldri å trekke seg

FORNEBU (Dagbladet.no): Etter to strake seirer har Nils Johan Semb endelig fått ro. Men han vurderte aldri å si opp jobben som trener for Norge.

Som alltid var det en trøtt Semb som stilte opp på spillerhotellet dagen etter kamp. Men møtet med pressen er langt enklere med en seier i lomma.

Og det varmer landslagssjefen når han får høre om skamros fra sine egne spillere.

- Det er en hyggelig gest, men det er spillerne sjøl som har stått fram, sier Semb.

Nå er det over et halvt år til Norge igjen spiller EM-kvalik igjen. Hadde det vært opp til han sjøl, skulle han gjerne sett landslaget i aksjon til helga igjen.

- Nå burde vi har spilt alle fem kampene som er igjen i løpet av fem uker. Alle er i form, og det beste ville ha vært tre dagers pause, så på'n igjen, sier Semb.

Stilte plassen til disposisjon

Etter rødvinskos og noen små timers søvn venter total ro på fjellet for 41-åringen. Slik har det ikke alltid vært etter en viktig landskamp.

For to år siden stilte Nils Johan Semb plassen sin til disposisjon etter hjemmetap for Ukraina. Siden gikk det skeis i VM-kvalifiseringen.

Etter to seirere og én uavgjort ser gjerne landslagssjefen tilbake på den tunge tida.

- Jeg har aldri å vurdert å slutte noensinne, sier Semb.

Han innrømmer at det var tøft da Norge fikk trøkk etter trøkk i vår, men synes diskusjonen om hans rolle etter Nederland-kampen var «oppkonstruert».

- Slikt er veldig svart-hvitt. Det gjaldt å holde fokus og jobbe videre da det var svart. Nå er bildet hvitt, og da må du holde beina på jorda. Du må vite at det blir strieskjorta igjen.

Må bli mer giftige

Semb tar ikke av på grunn av 2-0 mot Bosnia-Hercegovina i går kveld. Han ser et klart forbedringspotensiale blant de spillerne som sleit bosnierne i senk.

Dermed er han kanskje delvis enig med over halvparten av Dagbladet.nos lesere, som

mener kampen i går var «gørr kjedelig»

.

- Vi kan bli mer giftige i angrepsfasen, sier Semb som håper han kan holde alle i troppen skadefrie til EM-kvaliken fortsetter 2. april borte mot Luxembourg neste år.

- Det er entusiasme og glød, og alle gleder seg til fortsettelsen, sier Semb.

Gjelder det deg også?

Si din mening!

<B>NEDBRUTT:</B> Skuffelsen var tydelig da Norge tapte 0-1 mot Ukraina.
OPPTUR:</B> Seier mot Bosnia i går kveld, og Semb jublet villt.