Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vylegzhanin nedkjempet norsk trio

Nå blir det spennende i OL.

KNUSTE DE NORSKE: Maxim Vylegzhanin var suveren på slutten av løpet og utklasset de norske løperne på oppløpet.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KNUSTE DE NORSKE: Maxim Vylegzhanin var suveren på slutten av løpet og utklasset de norske løperne på oppløpet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Petter Northug ble nesten sett på som et usikkerhetsmoment foran verdenscupstafetten på Lillehammer.

Etter en god 15 kilometer i går, viste han at formen var god. Det var ventet at Finn Hågen Krogh på Norges andrelag og russerne skulle bli dagens største konkurrenter.

Og russerne yppet seg for alvor under løpet, og til slutt ble en kvartett igjen i tet: Norge I, Norge II, Norge III og Russland.

Maxim Vylegzhanin dro i gang en langspurt og nedkjempet tre nordmenn.

- Spennende Finn Hågen Krogh, Petter Northug og russeren gikk ut sammen på siste etappe. Bak jagde Tord Asle Gjerdalen for Norges tredjelag.

Farten i tet var imidlertid ikke høy, og Gjerdalen gikk seg raskt inn. Sammen kunne de norske gutta ha senket russeren, men det lykkes ikke. Vylegzhanin dro til, og Northug og Krogh jobbet hardt for å prøve å tette luka. Det klarte de akkurat ikke, og russeren fikk til slutt en god luke inn på oppløpet.

Men fighten var tett.

- Dette blir spennende i Sotsji, sa Alexander Legkov til NRK.

Hektet Gårsdagens vinner, Pål Golberg, hektet tidlig på første etappe, men klarte på mirakuløst vis å holde seg på beina. Likvel tapte han få sekunder, men bet seg fast i hovedfeltet. De fire norske lagene var med i tetpulja da de sendte ut andremennene.

- Jeg hekta med en så jeg sto lenge på en ski. Jeg trodde skulle gå bra, men måtte nedpå. Det var litt undøvendig. Det var tungt i dag. Jeg kjente meg fin på forhånd, men det var en litt off-dag, og skikkelig tungt, sier han til NRK.

Eldar Rønning yppet seg også på førsteetappen for Norge II. De norske gutta fortsatte å gå godt på andreetappen, men det var først på tredje etappe ting begynte å skje.

Alexander Legkov dro til i hver eneste bakke, og kun Martin Johnsrud Sundby og Sjur Røthe klarte å henge på. De tre dannet en trio, vekslet sammen. Norge III var nærmest, halvminuttet bak.

Dagbladet kommer med mer

SLÅTT: Flere har satt spørsmålstegn ved Petter Northugs form denne sesongen. Det er trolig ingen krise, selv om han ble slått i spurten i dag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SLÅTT: Flere har satt spørsmålstegn ved Petter Northugs form denne sesongen. Det er trolig ingen krise, selv om han ble slått i spurten i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer