Maksim Vylegzjanins siste intervju som toppløper

Vylegzjanin sjokkert over Northug: - Hva? Hadde han det?

Alle de fire Petter Northug hadde bilde av på rommet sitt har lagt opp i løpet av kort tid. Maksim Vylegzjanin blir svært overrasket når Dagbladet forteller russeren at han var avbildet på Northugs speil.

TETT: Petter Northug og Maksim Vylegzjanin var ofte nært hverandre i løypa. I løpet av noen måneder har begge lagt opp. Foto: Bjørn Langsem / Dagladet
TETT: Petter Northug og Maksim Vylegzjanin var ofte nært hverandre i løypa. I løpet av noen måneder har begge lagt opp. Foto: Bjørn Langsem / Dagladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Petter Northugs (33) kanskje største mesterskapsrival Maksim Vylegzjanin legger nå opp 36 år gammel.

Vylegzjanin gikk sitt siste skirenn på toppnivå da han ble nr. 2 på femmila i Holmenkollen for ti dager siden, altså på stedet hvor han var den som ga Northug mest kamp om gullene i VM i Holmenkollen i 2011.

På så vel tremila som femila der, samt også på tremila i VM i Liberec i 2009, kapret den russiske langrennsprofilen sølvet like bak Northug. Totalt har Vylegzjanin sju mesterskapssølv, altså det samme som arvtaker Aleksandr Bolsjunov allerede er oppe i, men Vylegzjanin lyktes også med å vinne det individuelle gullet på VM-tremila i Falun i 2015.

Men som regel måtte han så vidt se seg slått av Petter Northug. Det var mange heftige dueller hvor Mosvik-ekspressen måtte slite helt inn til målstreken, i motsetning til en rekke andre fellesstarter hvor Northug lekte seg med konkurrentene.

Det gikk ikke mot Vylegzjanin, som ville ha vært mesterskapskongen på lengre fellesstarter om det ikke hadde vært for Northug.

- Ikke sint på Northug

Til Dagbladet sier likevel den russiske 36-åringen at han ikke er bitter over gullene som forsvant til Mosvika.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer