Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug-saken

- WADA anker ikke Johaug-dommen

Ifølge NRK.

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Ifølge NRK vil ikke Verdens antidopingbyrå (WADA) anke dopingdommen til Therese Johaug.

Det bekrefter WADA fredag kveld.

- WADA kan bekrefte at vi i forbindelse med Therese Johaug-saken ikke vil anke dommen til CAS, skriver talsmann Ben Nichols.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) har allerede bedt om en «rimelig forlengelse» av Therese Johaugs suspensjon. Derfor ville saken, med eller uten en eventuell anke fra WADA, uansett bli behandlet i voldgiftsretten.

CAS bekreftet det i en pressemelding etter å ha mottatt anken. Johaug ble av domsutvalget i Norges idrettsforbund dømt til 13 måneders utestengelse for bruk av et ulovlig legemiddel. FIS ønsker en lengre dom.

For Johaug vil en strengere straff trolig bety at hun går glipp av OL i sørkoreanske Pyeongchang neste vinter. Med den nåværende suspensjonen kan hun konkurrere fra 18. november i år.

Langrennsstjernen avga den positive dopingprøven på stoffet clostebol 16. september i fjor. Det fikk hun i seg etter å ha brukt kremen Trofodermin mot en solforbrent leppe.

Verken Antidoping Norge eller Den internasjonale olympiske komité (IOC) valgte å anke dommen fra NIF. Det gjør heller ikke Verdens antidopingbyrå (WADA).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media