Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

WADA bekymret over utpressingsbeskyldning i kenyansk friidrett

Vurderer å gå videre med det.

BLIR TATT PÅ ALVOR: Joyce Zakarys korrupsjosnanklager mot generalsekretæren i det keyanske friidrettsforbundet, Isaac Mwangi, blir tatt på alvor av verdens antidopingorganisasjon, Wada.Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/ NTB Scanpix
BLIR TATT PÅ ALVOR: Joyce Zakarys korrupsjosnanklager mot generalsekretæren i det keyanske friidrettsforbundet, Isaac Mwangi, blir tatt på alvor av verdens antidopingorganisasjon, Wada.Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/ NTB Scanpix Vis mer

Verdens antidopingbyrå (WADA) er bekymret over at to dopingtatte kenyanere hevder at de ble avkrevd bestikkelser for å få sine utelukkelser redusert.

Francisca Koki sier at hun og Joyce Zakari, som begge ble dopingtatt under VM i Beijing, ble kontaktet av generalsekretær Isaac Mwangi i Kenyas friidrettsforbund og at han ba dem betale drøyt 200.000 kroner hver.

- Vi klarte ikke å betale, sa Koki.

I november ble både Koki og Zakari utestengt i fire år.

Kenyas friidrettsforbund avviser beskyldningene fra Koki som «tatt ut av lufta», men WADA tar det alvorlig.

- WADA er svært bekymret over disse meldingene om utpressing og bestikkelser. Det høres veldig ut som ting vi fant ut gjennom rapporten fra den uavhengige granskingskommisjonen som så på dopingproblemet i internasjonal friidrett, sier WADA-direktør David Howman.

- Vi vil skaffe mer detaljert informasjon om disse beskyldningene fra de berørte, slik at vi kan avgjøre om dette er noe vi skal gå videre med.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram