Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

WADA ber amerikanerne etterforske dopinganklagene

Mot baseball- og fotballspillere.

DOPINGSBESKYLDNINGER:Verdens antidopingbyrå (WADA) ber amerikanerne undersøke dopinganklagene mot flere baseball- og fotballspillere lagt fram i en ny dokumentar. Foto: AP Photo/Jack Dempsey
DOPINGSBESKYLDNINGER:Verdens antidopingbyrå (WADA) ber amerikanerne undersøke dopinganklagene mot flere baseball- og fotballspillere lagt fram i en ny dokumentar. Foto: AP Photo/Jack Dempsey Vis mer

Verdens antidopingbyrå (WADA) ber amerikanerne undersøke dopinganklagene mot flere baseball- og fotballspillere lagt fram i en ny dokumentar.

WADA beskriver påstandene tv-kanalen Al Jazeera legger fram i en ny dokumentar som «bekymringsfulle», og byrået håper på økt samarbeid med de nasjonale ligaene i amerikansk fotball (NFL) og baseball (MLB).

Al Jazeera hevder i sin dokumentar at flere amerikanske idrettsutøvere skal ha benyttet seg av veksthormoner. Blant spillerne som nevnes er Denver Broncos quarterback, Peyton Manning. Manning har benektet anklagene. Før dokumentaren ble sendt la tv-kanalens kilde i saken ut en video der han trekker tilbake alle beskyldningene. Likevel ønsker WADA at det hele skal undersøkes nærmere.

- Al-Jazeeras påstander er svært bekymringsfulle, spesielt siden de viser til dopingtestene til NFL og MLB, sier WADA-sjefen David Howman i en uttalelse.

- WADA forventer at beskyldningene undersøkes. Og hvis det trengs, at de nødvendige tiltakene blir tatt, fortsetter Howman.

MLB har sagt at de vil etterforske påstandene om at flere spillere skal ha benyttet seg av det ulovlige veksthormonet Delta-2.

I NFL ble bruk av veksthormoner forbudt i 2011, men ingen spillere ble testet for stoffet før i 2014.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media