GÅR FRI: Mexicos landslagskeeper Guillermo Ochoa (t.h.) og fire andre spillere testet positivt på steroider under sommerens Gold Cup. Nå har de blitt trodd av WADA på at det var på grunn av matforurensning. Her sammen med stjernespiss Javier Hernandez, som ikke var involvert i saken.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / Robyn BECK
GÅR FRI: Mexicos landslagskeeper Guillermo Ochoa (t.h.) og fire andre spillere testet positivt på steroider under sommerens Gold Cup. Nå har de blitt trodd av WADA på at det var på grunn av matforurensning. Her sammen med stjernespiss Javier Hernandez, som ikke var involvert i saken.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / Robyn BECKVis mer

WADA godtar mexicanske fotballspilleres uskyld

Går fri etter å ha testet positivt på steroider.

Verdens antidopingbyrå (WADA) godtar at fem mexicanske landslagsspillere i fotball som avga positive dopingprøver hadde fått i seg steroider gjennom forurenset mat.

Dermed avstår WADA fra å anke Mexicos fotballforbunds frikjenning av spillerne inn for Idrettens voldgiftsrett.

- WADA har mottatt overbevisende dokumentasjon fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), som i en studie gjennomført i forbindelse med U17-VM i Mexico har avdekket alvorlige helseproblemer i landet i form av kjøtt forurenset av clenbuterol, heter det i en uttalelse fra WADA.

- Dette er et problem som mexicanske myndigheter er i ferd med å ta tak i.

Mexico har lovforbud mot bruk av steroider i kjøttproduksjon, men myndighetene i landet medgir at det er et problem med håndhevelse av forbudet.

- Flere pågripelser er allerede gjort, og store mengder clenbuterol er beslaglagt. Etterforskningen pågår, melder WADA.

Målvakten Guillermo Ochoa, forsvarsspillerne Francisco Rodriguez og Edgar Duenas samt midtbanespillerne Antonio Naelson «Sinha» og Christian Bermudez avga positive dopingprøver under Concacaf-mesterskapet i mai.

Mexico vant turneringen på tross av at spillerne ble suspendert.

FIFA ønsker WADAs avgjørelse i saken velkommen.

- FIFA er tilfreds med avgjørelsen. Dette rettferdiggjør Mexicos fotballforbunds avgjørelse om å frikjenne spillerne, som FIFA stilte seg helhjertet bak, heter det i en uttalelse fra forbundet.

WADA ber idrettsfolk som konkurrerer i Mexico om å være spesielt påpasselige med hva de spiser.

(NTB)