Wada har stoppet mer enn 100 dopingsyndere før OL

- Muligheten for å lure seg unna har aldri vært mindre.

TILFREDS: Wada-sjef John Fahey er tilfreds med den intensive antidopinginnsatsen i forkant av OL i London som har ledet til at minst 107 utøvere har fått startnekt. Foto: AP Photo/Keystone, Laurent Gillieron/NTB scanpix
TILFREDS: Wada-sjef John Fahey er tilfreds med den intensive antidopinginnsatsen i forkant av OL i London som har ledet til at minst 107 utøvere har fått startnekt. Foto: AP Photo/Keystone, Laurent Gillieron/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

(Dagbladet): Mer enn 100 utøvere har blitt avslørt og utestengt for dopingbruk i månedene fram mot OL.

Håpet til Verdens antidopingbyrå (Wada) er at eventuelle juksemakere er luket bort innen OL-ilden i London tennes på fredag og at den storstilte offensiven har hatt en avskrekkende effekt på dem som måtte være fristet til å ta snarveier til olympisk suksess.

- I løpet av de seks månedene fram til 19. juni har minst 107 idrettsutøvere blitt ilagt sanksjoner. Jeg kan ikke bekrefte hvor mange av disse som faktisk ville ha kvalifisert seg til lekene, men dersom det hadde vært ambisjonene deres, kan jeg fornøyd meddele at de ikke kommer til å være her i London sammen med oss, sa Wada-sjef John Fahey på en pressekonferanse i OL-byen i går, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Avskrekkende Wada og Den internasjonale olympiske komité (IOC) startet med testing i forbindelse med konkurranse i deltakerlandsbyen fra og med 16. juli. IOC sa tirsdag at de allerede har gjennomført 300 dopingtester siden forrige mandag, og ingen har vist seg å være positive.

- Innsatsen vi har lagt ned fram mot lekene er i ferd med å bære frukter. De (dopingsynderne) burde nå vite at muligheten for å lure seg unna aldri har vært mindre, sa Fahey.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer