Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- WADA jakter russere

- Jeg er redd dette er en jakt etter russiske utøvere, sier en leder for Russlands OL-tropp. Kl. 21.30 blir nye juksermakere avslørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag blir juksemakerne avslørt

Den første dopingskandalen har allerede rammet lekene i Salt Lake City. Den russiske langrennsløperen Natalia Baranova-Masolkina er allerede sendt hjem i skam.

Russerne selv mener antidopingbyrået (WADA) har vist en mistenkelig iver etter å ta nettopp russiske utøvere, melder TV2.

- Dette ble gjort på en dag i helgen. Det virker litt rart, sier Nikolaj Durmanov, dopingansvarlig for Russlands OL-tropp.

Han ser ikke bort fra at flere russiske OL-utøvere blir sendt hjem. Durmanov mener det virker som om WADA er ute etter russerne spesielt.

- Ja, jeg er redd dette er en jakt etter russiske utøvere, sier han.

I kveld kl. 21.30 norsk tid skal nye navn offentliggjøres av WADA. I OL-byen svirrer ryktene og spørsmålene. Hvor mange navn dreier det seg om? Og hvem må pakke sammen og reise hjem før lekene er i gang?

- Noen sier at tre-fire navn blir offentliggjort. Jeg har også hørt at det skal komme femten navn. Friskest hittil er et rykte om over tyve navn, sa Norges langrennssjef, Sindre Bergan, til Dagbladet i går kveld.

Verken norske eller svenske idrettsledere frykter at de blir rammet i kveld.

- Jeg vet ingenting, men jeg er mer enn rimelig sikker på at eventuelle avsløringer ikke vil inneholde norske navn, sier assisterende toppidrettssjef Åsne Havnelid.

- Vi har ikke fått noen indikasjoner på at svensker er rammet og det burde vi fått vite i så fall, sier lederen for den svenske OL-troppen, Stefan Lindeberg, til Expressen.

En WADA-leder lettet litt på sløret i går:

- Det er ikke mange saker, bare noen få, sa han.

Så er spørsmålet hva som ligger i ordet «få». Kl. 21.30 i kveld får vi svaret.

(Dagbladet.no)

<B>RUSSERDOP:</B> Natalia Baranova-Masolkina sender ut Nina Gavriljuk på en langrennsstafett før jul. Nå er Baranova-Masolkina doptatt.
Hele Norges coronakart