Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

WADA jobber med Russland-data: - Som å gå gjennom 400.000 timer musikk

Verdens antidopingbyrå (WADA) opplyste onsdag at man gjør framgang i jobben med databasen som ble hentet ut fra antidopinglaboratoriet i Moskva.

WADA-president: Sir Craig Reedie. Foto: NTB Scanpix
WADA-president: Sir Craig Reedie. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ennå har man ikke kommet så langt at man kan begynne å bruke dataene til å bygge dopingsaker mot utøvere som har jukset. Det er tidligere anslått at det vil ta to-tre måneder før man kommer så langt.

WADA har lastet opp 24 terabyte data, tilsvarende 400.000 timer musikk eller 5200 DVD-plater.

– Vi har gjenskapt Moskva-laboratoriet virtuelt, slik at vi kan pare data med instrumenter og forsikre oss om at vi har komplette, nøyaktige data som ikke er blitt manipulert, sier WADAs etterretnings- og etterforskningssjef Günter Younger i en uttalelse.

Han opplyser at materialet omfatter 1,5 millioner filer.

– Vi føler oss sikre på at vi vil kunne slå fast om noe mangler eller ikke er som det skal, sier han.

– Straks vi er ferdige med å verifisere dataene, vil vi kunne gå videre til neste fase og støtte de ulike idrettsforbundene og antidopingorganisasjonene med å bygge saker mot dem som jukset.

Tilgang til Moskva-laboratoriets database var blant WADAs betingelser for å ta Russlands antidopingbyrå inn i varmen igjen, og WADA-eksperter var i januar i den russiske hovedstaden og hentet ut informasjonen som nå er under behandling.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!