Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

WADA offentliggjør ny potensiell sjokkrapport neste uke

14. januar.

NY RAPPORT: WADA og leder Richard W. Pound legger fram en ny potensiell sjokkrapport om doping i idretten 14. januar. Foto: AFP / TOM KIMMEL / NTB Scanpix
NY RAPPORT: WADA og leder Richard W. Pound legger fram en ny potensiell sjokkrapport om doping i idretten 14. januar. Foto: AFP / TOM KIMMEL / NTB Scanpix Vis mer

Annen del av WADA-rapporten om doping og bestikkelser i friidretten blir offentliggjort 14. januar, bekreftet antidopingbyrået onsdag.

WADA-formann Richard Pound vil legge fram hovedpunktene i rapporten på en pressekonferanse i München, heter det i en uttalelse.

- Rapporten vil også inneholde den uavhengige kommisjonens konklusjoner om atferd som ikke bare er i strid med antidopingreglementene, men som også kan være kriminell.

Kommisjonen ble opprettet etter at alvorlige beskyldninger om doping og hemmelighold av positive dopingprøver ble framsatt i en dokumentarfilm fra den tyske TV-kanalen ARD.

Første del av rapporten, som ble framlagt i november, sendte sjokkbølger gjennom friidrettsverden. Det gjaldt særlig doping i russisk friidrett og korrupsjon på høyeste hold i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Russland er som følge av avsløringene utestengt fra all friidrett inntil videre, og det er satt en rekke krav om endringer for at russere skal få delta i sommerens OL.

Annen del av rapporten ventes særlig å dreie seg om friidretten i Kenya.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media