WADA-presidenten roser Norges antidopingarbeid

Oppfordrer til fire års utestengelse ved dopingbruk.

NORGESBESØK: WADA-president Sir Craig Reedie (t.h) besøker Norge sammen med Olivier Niggli torsdag. Daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, og generalsekretær i Norges Idretssforbund, Inge Andersen, er vertskap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NORGESBESØK: WADA-president Sir Craig Reedie (t.h) besøker Norge sammen med Olivier Niggli torsdag. Daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, og generalsekretær i Norges Idretssforbund, Inge Andersen, er vertskap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

WADA-president Sir Craig Reedie kaller Antidoping Norge en sterk alliert. Fra nyttår trer en helt ny dopingkodeks i kraft.

Da lederen for Verdens Antidopingbyrå (WADA) møtte pressen mot slutten av sitt korte Norges-besøk onsdag, pratet han varmt om landets antidopingarbeid.

- I Norge har vi en sterk alliert i Antidoping Norge. De er en spesielt effektiv antidopingorganisasjon og er blant annet tiende høyest på antall blodprøver. Det er ganske bemerkelsesverdig med tanke på innbyggertallet, sa Reedie.

- Jeg er også imponert over organisasjonen hva gjelder utdanning, la han til.

To utfordringer Brorparten av det drøyt ett døgn lange besøket ble brukt til å diskutere WADAs nye antidopingkodeks som trer i kraft 1. januar 2015. Overfor NTB utdyper Reedie organisasjonens to største utfordringer som de håper å løse gjennom kodeksen.

- Det første er at vi må få alle til å spille etter de samme reglene. At kodeksen blir implementert av myndigheter, olympiske komiteer og andre organisasjoner. For det andre må vi prøve som best vi kan å få de forskjellige elementene i antidopingarbeidet til å jobbe sammen. Blant annet at internasjonale og nasjonale myndigheter samarbeider med antidopingorganisasjoner. Det har ikke alltid vært saken, og der må vi bli bedre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer