Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wada-sjefen ber Contador droppe Touren

- Jeg råder ham til ikke å starte.

- BLI HJEMME! Wada-sjef David Howman anbefaler Alberto Contador å droppe Tour de France selv om arrangøren ønsket ham velkommen sist uke. Her feirer spanjolen etter seieren i Giro d'Italia nylig. Paolo Bona, Reuters/Scanpix
- BLI HJEMME! Wada-sjef David Howman anbefaler Alberto Contador å droppe Tour de France selv om arrangøren ønsket ham velkommen sist uke. Her feirer spanjolen etter seieren i Giro d'Italia nylig. Paolo Bona, Reuters/Scanpix Vis mer

Dopingmistenkte Alberto Contador er i sin fulle rett til å sykle Tour de France, men Wada-sjef David Howman råder spanjolen til å holde seg hjemme.

- Med bakgrunn i det rettslige har han full rett til å starte. Det er opp til ham selv. Men jeg vil råde ham til ikke å gjøre det, sier David Howman til den spanske sportsavisen AS.

Contador testet positivt på stoffet clenbuterol under Tour de France i fjor. Idrettens voldgiftsrett (CAS) har opplyst at de ikke får behandlet dopingsaken før etter sommerens utgave av rittet i Frankrike.

Flere ryttere har uttalt sin misnøye med at Saxo Bank-rytteren er klarert for å konkurrere til sommeren. Contador selv har beskyldt blant annet Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) for å blande seg i saken. Howman opplyser at Verdens Antidopingbyrå (Wada) ikke vil gjøre det samme.

- Vi vil avvente avgjørelsen fra CAS og respektere deres beslutning. Vi vil ikke forhåndsdømme Contador, men sørge for at loven blir respektert, sier han.

Forrige uke gjorde Tour de France-sjef Christian Prudhomme det klart at Contador er velkommen til å sykle Touren, som sykles fra 2. til 24. juli.

Ankesaken mot Contador behandles i CAS 1.-3. august.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media