Wada-sjefen tror ikke idretten får styre seg selv lenger: - Trist at idretten har blitt så korrumpert

Mener pengene må ta skylda for utviklingen.

SER EN NEGATIV SAMFUNNSUTVIKLING: Wada-sjef David Howman mener folk er stadig mer villige til å ta snarveier for å lykkes i samfunnet. Det gjenspeiles i idretten også. Foto: EPA/LAURENT GILLIERON/NTB Scanpix
SER EN NEGATIV SAMFUNNSUTVIKLING: Wada-sjef David Howman mener folk er stadig mer villige til å ta snarveier for å lykkes i samfunnet. Det gjenspeiles i idretten også. Foto: EPA/LAURENT GILLIERON/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag kommer generaldirektøren i verdens antidopingbyrå, Wada, til Norge for å delta på et seminar om hvordan man skal sikre at internasjonale arrangører også har nulltoleranse for doping når de arrangerer sportsbegivenheter i Norge. 

David Howman har ledet Wada siden 2003 og har sett en utvikling innen idrettsjuks han ikke liker. Metodene jukserne bruker er blitt stadig mer sofistikerte og stadig flere tar sjansen på å jukse. 

Howman mener det er pengene som må ta skylda for det. - Det er et bilde på hva som generelt skjer i samfunnet vårt. Folk prøver å ta snarveier for å lykkes, enten det er i jobb eller med andre aktiviteter. Når det blir så mye penger i sport som det er nå får du et grådighetsscenario som fører til at folk forsøker å ta snarveier der også, sier Howman til Dagbladet. 

- Det er ikke lenger amatører som driver med idrett, det er blitt en fulltidsjobb, fortsetter han. 

Medisin i idretten  I den siste tida har både X-Games og proffboksing blitt utfordret av norsk idrett på deres påståtte lemfeldige omgang med antidoping og dopingtester. Internasjonalt er det enda verre. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer