Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

WADA skal undersøke doping i russisk svømming

- Urovekkende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens Antidopingbyrå (WADA) vil se nærmere på anklager om systematisk doping i russisk svømming. Resultatet kan bli en ny etterforskning, og mulig utestengelse av landets svømmere.

- Det er ingen tvil om at dagens urovekkende påstander om systematisk doping i russisk svømming burde granskes, sier WADA-president Craig Reedie.

Onsdag skrev den britiske avisa The Times at Sergej Portugalov, legen som supplerte russiske friidrettsløpere med doping, også skal ha fått russiske svømmere til å bruke prestasjonsfremmende midler. To svømmere skal ha testet positivt for EPO, uten at de be straffet.

WADA har nå kontaktet Det internasjonale svømmeforbundet (FINA). I tillegg vil antidopingbyrået se på informasjonen de selv har hentet inn i forbindelse med etterforskningen av det russiske friidrettsmiljøet.

- Informasjonen og bevisene vi innhenter vil legge grunnlaget for hva slags undersøkelser som er nødvendig videre, sier Reedie.

FINA sier de vil bistå WADA, men at de «ikke er kjent med konkrete bevis på systematisk doping i russisk svømming».

Russland topper den tvilsomme lista over landet med flest positive dopingprøver blant svømmerne de siste ti årene.

Det russiske friidrettsforbundet er allerede suspendert fra internasjonale konkurranser på grunn av korrupsjon og brudd på dopingreglementet.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart