Russland straffes ikke av WADA

WADA skåner Russland

Russland unngår ny suspensjon.

WADA-SJEF: Craig Reedie har tidligere uttalt at datainnhentingen i Russland er et stort gjennombrudd. Jean-Christophe Bott/Keystone
WADA-SJEF: Craig Reedie har tidligere uttalt at datainnhentingen i Russland er et stort gjennombrudd. Jean-Christophe Bott/Keystone Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Verdens antidopingbyrå (WADA) kommer ikke til å straffe Russland ytterligere, det til tross for at de ikke holdt tidsfristen for overlevering av data fra laboratoriet i Moskva forrige månd. WADAs eksekutive komité har besluttet å ikke gjeninnføre en suspensjon av landet.

- Flere medlemmer av styret uttrykte sin misnøye med at fristen ikke ble overholdt, men vi var enige om at ytterligere sanksjoner ikke skal ilegges, sa WADA-president Craig Reedie etter et telefonstyremøte tirsdag.

Forrige uke meldte WADA at de var ferdig med innhentingen av data fra antidopinglaboratoriet i Moskva og at den har vært vellykket.

Wada varsler imidlertid at de ikke vil være nådige dersom det viser seg at dataene som er innhentet har blitt tuklet med.

- Stort gjennombrudd

Laboratoriet var sentralt i det organiserte dopingjukset i russisk idrett, som er blitt avslørt ved hjelp av varslere og rullet opp gjennom flere granskinger. Full tillgang til laboratoriets database var en av betingelsene WADA satte for å ta Russlands antidopingbyrå (Rusada) inn i varmen igjen.

Utestengelsen av Rusada ble midlertidig opphevet i fjor høst, men først nå er databasen gjort tilgjengelig. Informasjonen som er hentet ut kan føre til en rekke nye dopingsaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer