Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russland straffes ikke av WADA

WADA skåner Russland

Russland unngår ny suspensjon.

WADA-SJEF: Craig Reedie har tidligere uttalt at datainnhentingen i Russland er et stort gjennombrudd. Jean-Christophe Bott/Keystone
WADA-SJEF: Craig Reedie har tidligere uttalt at datainnhentingen i Russland er et stort gjennombrudd. Jean-Christophe Bott/Keystone Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens antidopingbyrå (WADA) kommer ikke til å straffe Russland ytterligere, det til tross for at de ikke holdt tidsfristen for overlevering av data fra laboratoriet i Moskva forrige månd. WADAs eksekutive komité har besluttet å ikke gjeninnføre en suspensjon av landet.

- Flere medlemmer av styret uttrykte sin misnøye med at fristen ikke ble overholdt, men vi var enige om at ytterligere sanksjoner ikke skal ilegges, sa WADA-president Craig Reedie etter et telefonstyremøte tirsdag.

Forrige uke meldte WADA at de var ferdig med innhentingen av data fra antidopinglaboratoriet i Moskva og at den har vært vellykket.

Wada varsler imidlertid at de ikke vil være nådige dersom det viser seg at dataene som er innhentet har blitt tuklet med.

- Stort gjennombrudd

Laboratoriet var sentralt i det organiserte dopingjukset i russisk idrett, som er blitt avslørt ved hjelp av varslere og rullet opp gjennom flere granskinger. Full tillgang til laboratoriets database var en av betingelsene WADA satte for å ta Russlands antidopingbyrå (Rusada) inn i varmen igjen.

Utestengelsen av Rusada ble midlertidig opphevet i fjor høst, men først nå er databasen gjort tilgjengelig. Informasjonen som er hentet ut kan føre til en rekke nye dopingsaker.

- Dette er et stort gjennombrudd for ren idrett, sa WADA-president Craig Reedie.

Årsskiftet var satt som frist for å gi tilgang til databasen, men WADA-ekspertene som var i Moskva før nyttår måtte reise hjem med uforrettet sak på grunn av uenighet om lovligheten av utstyret de hadde med seg. Først denne måneden er tilgang gitt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!