KAN BLI UTSTENGT: Kenya kan nektes deltakelse, etter at WADA mener nasjonen ikke har fulgt deres regler. Her et kenyansk flagg i lufta på Bislett Stadion. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
KAN BLI UTSTENGT: Kenya kan nektes deltakelse, etter at WADA mener nasjonen ikke har fulgt deres regler. Her et kenyansk flagg i lufta på Bislett Stadion. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

WADA vender tommelen ned for Kenya

Bejing-VMs mestvinnende nasjon risikerer å bli utestengt.

Kenyansk friidrett står i fare for å bli utestengt for ikke å følge reglene til Verdens antidopingbyrå (WADA).

Antidopingbyrået hadde styremøte i Montreal onsdag, og der kom man til enighet om å anbefale at Kenya erklæres ikke å overholde antidopingreglene. I et møte torsdag ble anbefalingen tatt til følge.

René Bouchard, styreformann i komiteen som påser at WADA-koden blir overholdt, opplyser at det kenyanske dopinglaboratoriet med umiddelbar effekt mister sin godkjenning.

- Vi kan ikke ignorere at reglementet ikke er på linje med koden, sier Bouchard og viser til «uoverensstemmelser» i det kenyanske antidopingreglementet.

Kenya har allerede oversittet to tidsfrister gitt av WADA for å vise at landet tar dopingproblemet på alvor og prøver å rydde opp. IAAF-president Sebastian Coe har sagt at følgen kan bli at Kenyas utøvere ikke får delta i OL.

Russland har siden i fjor høst vært utestengt fra internasjonal friidrett for ikke å følge antidopingreglene, og det er usikkert om utestengelsen vil bli opphevet i tide til at russere kan delta i Rio-OL.

Kenyas president Uhuru Kenyatta ratifiserte 22. april en ny antidopinglov, og mange i landet håpet at det ville være nok til å få tommelen opp fra WADA. Det var det åpenbart ikke.

Kenya ble mestvinnende nasjon i fjorårets friidretts-VM i Beijing.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram