Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

WADA vil ha Agassi-etterforskning

Sniffet metamfetamin og løy om det.

- JEG LØY: Andre Agassi skriver i sin selvbiografi at han at han løy overfor ATP om at han fikk i seg det forbudte stoffet ved et uhell. WADA mener han kan straffes for å ha løyet under ed, selv om dopingsaken er foreldet. Foto: Hugo Philpott/Scanpix
- JEG LØY: Andre Agassi skriver i sin selvbiografi at han at han løy overfor ATP om at han fikk i seg det forbudte stoffet ved et uhell. WADA mener han kan straffes for å ha løyet under ed, selv om dopingsaken er foreldet. Foto: Hugo Philpott/Scanpix Vis mer

|||Verdens Antidopingbyrå (WADA) mener det må sjekkes om det finnes grunnlag for å straffe Andre Agassi etter at den tidligere tennisstjernen innrømmet narkotikabruk.

I sin nye selvbiografi innrømmet Agassi at han avga positiv dopingprøve etter at han hadde tatt metamfetamin. Amerikaneren skrev et brev til ledelsen i ATP der han hevdet at han fikk i seg stoffet ved et uhell og slapp straff.

- Han tok noe som var på forbudslisten i 1997, men det kan vi ikke gjøre noe med siden det er utenfor tidsgrensen på åtte år, sier WADAs generalsekretær David Howman.

Men Howman mener det kan være andre grunner til å straffe Agassi.

- Han løy under ed, og jeg mener det tillater videre etterforskning for å se om det er grunnlag for anmeldelse. Vi kjenner alle til saken med Marion Jones. Hun løy til et tribunal, og det er ikke en av de tingene man kan slippe unna med. Det andre poenget er om advokaten hans visste at han løy, sier Howman.

- Det kan være at dette ikke er noe som ATP kan avgjøre, men at noen andre må se på det. Det er ikke bare idretten som kan straffe dopingbruk. Disse sakene må forfølges, mener WADA-toppen.

(NTB)

AVSLØRER: Tidligere tennisstjerne Andre Agassi forteller i sin selvbiografi at han tok metamfetamin i 1997. Foto: AP/Knopf
AVSLØRER: Tidligere tennisstjerne Andre Agassi forteller i sin selvbiografi at han tok metamfetamin i 1997. Foto: AP/Knopf Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media