WADA vurderer å utestenge nasjoner om de har for mange dopingtatte utøvere

- Det er kanskje det som er nødvendig.

VURDERER Å TA FRAM SLEGGA: WADA-president Craig Reedie leker med tanken om kollektiv nasjonsstraff for gjentatte dopingdommer, skriver CNN. Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / AFP /  NTB SCANPIX
VURDERER Å TA FRAM SLEGGA: WADA-president Craig Reedie leker med tanken om kollektiv nasjonsstraff for gjentatte dopingdommer, skriver CNN. Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dopingdiskusjonene i internasjonal idrett har nådd nye høyder denne uka med det forestående presidentvalget i det internasjonale friidrettsforbundet IAAF.

Bakteppet er selvfølgelig alle skandalene som ruller ut av friidrettsskapet, og som IAAF forsøker å ta grep om.

Nå kaster presidenten i det internasjonale antidopingbyrået WADA seg inn i samtalen.

I et intervju med CNN sier Craig Reedie at han avventer resultatene fra granskingskommisjonen som ser nærmere på friidrettsanklagene før han bastant vil mene noe om veien videre, men gir likevel et hint om hva som kan komme.

På spørsmål om vi nå er kommet til det punktet der man må vurdere å stenge ute hele nasjoner framfor enkeltutøvere, svarer Reedie:

- Jeg mistenker det, og fortsetter:

- Det er et veldig, veldig alvorlig virkemiddel fordi det rammer så bredt. Jeg er usikker, men det er kanskje det som er nødvendig. Det har aldri blitt gjort før, sier WADA-presidenten.

Ifølge CNN har det internasjonale vektløfterforbundet allerede vedtatt regler som gjør det mulig å utestenge nasjoner med mange positive dopingprøver fra mesterskap og stevner. Jo flere positive utøvere, dess lenger er nasjonsstraffen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.